Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Messi v životnej forme? Pred sezónou namerali hviezde skvelé dáta

Lionel Messi je pred štartom novej sezóny v ohromnej forme a veľkej pohode, do prípravných zápasov vstúpil ako cielená explózia, píše španielsky denník Sport.

26.07.2017 08:13
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi z Barcelony (vpravo) v zápase proti Juventusu.
debata

Argentínska futbalová hviezda Barcelony bola vo víkendovom stretnutí proti Juventusu na Medzinárodnom pohári majstrov v USA najlepšia vo viacerých ukazovateľoch.

V údajoch zozbieraných v spomínanom dueli Messi exceloval v počte nabehaných kilometrov, výbušnosti, maximálnej rýchlosti pri šprinte, uchvátil tiež svojou aeróbnou kapacitou pľúc. Aj keď sa gólu nedočkal (Barcelona vyhrala 2:1 po zásahoch Neymara), predviedol skvelý výkon. Bezchybne pracoval nielen na hrote, ale aj v úlohe defenzívneho stredopoliara.

Lionel Messi v zápase proti Juventusu

O meranie dát v špičkovej technológii sa postaral Barcelonou testovaný prístroj s názvom GPS. Zariadenie má predstaviteľom klubu pomôcť získať obraz o fyzickom stave svojich hráčov. Dáta zbiera nielen v zápasoch, ale aj tréningoch. Prvé výsledky, ktoré sa dostali na verejnosť, predpovedajú najlepšie obdobie v kariére pätnásobného víťaza Zlatej lopty. Pred sezónou, ktorá vyvrcholí majstrovstvami sveta v Rusku, ide o povzbudivé vyhliadky.

Čo je za skvelou fyzickou pripravenosťou Messiho? Podľa denníka si napríklad doprial viac regenerácie ako v minulých rokoch, pred štartom prípravy Kataláncov v strede júla odohral zápas 27. mája. Naposledy si takýto dlhý oddych užil pred štyrmi rokmi.

Barcelona nastúpi v ďalšom zápase v noci zo stredy na štvrtok proti Manchestru United.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi