Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mbappé odchádza do Realu. Monaco zinkasuje rekordných 180 miliónov eur!

Španielsky veľkoklub Real Madrid sa dohodol s AS Monaco na prestupe útočníka Kyliana Mbappého. Francúzsky šampión zinkasuje za 18-ročného kanoniera 180 miliónov eur, čím sa Mbappé stane historicky najdrahším futbalistom. O dohode klubov v utorok informoval denník Marca.

25.07.2017 14:21
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé po prípravnom zápase Monaca.
debata (2)

Doterajším rekordným prestupom bol odchod Francúza Paula Pogbu z Juventusu Turín do Manchestru United za 150 miliónov eur. Sumu, ktorú Real zaplatí za Mbappého, podľa všetkého prekoná Paríž Saint-Germain. Francúzsky vicemajster je blízko skompletizovania príchodu brazílskeho kanoniera Neymara z FC Barcelona, za ktorého by mali Katalánci zinkasovať rekordných 222 miliónov eur.

Marca informovala, že Real za francúzskeho tínedžera zaplatí 160 miliónov, ďalších 20 by malo prísť na konto Monaca vo forme výkonnostných bonusov. Francúzsky šampión údajne požadoval ešte o 20 miliónov viac, ale napokon zľavil zo svojich požiadaviek.

Mbappé v kráľovskom veľkoklube zaujme miesto Alvara Moratu, ktorého získal anglický majster FC Chelsea. V Madride je pre neho pripravený šesťročný kontrakt s príjom sedem miliónov eur na sezónu.

O talentovaného Francúza mali veľký záujem aj Manchester City a Paríž Saint-Germain, ale elitný kanonier si napokon vybral LaLigu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #AS Monaco #Kylian Mbappé