Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mucha priznal, že Niecieczu uprednostnil pred ponukami z Ruska

Bývalý brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha od začiatku sezóny 2017/2018 háji farby poľského klubu Bruk-Bet Termalica Nieciecza.

22.07.2017 13:03
Ján Mucha Foto:
Ján Mucha pózuje s dresom nového zamestnávateľa.
debata

Presun do Ekstraklasy si zvolil po dvojročnej anabáze v Slovane Bratislava. S klubom z najmenšej obce na európskej prvoligovej mape podpísal kontrakt na dve sezóny. V interview pre Przeglad Sportowy objasnil, prečo uprednostnil ponuku z Poľska pred ruskými záujemcami. „Keď som pred príchodom do Slovana hrával za Krídla Sovietov Samara a Arsenal Tula, celý čas som bol ďaleko od rodiny. V Rusku som bol síce spokojný, hoci je to ťažká liga, ale hráč v tejto krajine musí podstúpiť veľmi dlhé cesty, čo bolo niekedy dosť náročné. Na niektoré zápasy sme lietali aj osem či desať hodín. Mal som však možnosť spoznať takmer celé Rusko. Aj tento rok v lete som mal odtiaľ rôzne ponuky, ale už som tam nechcel ísť, tak som sa vybral smerom do Poľska,“ vyhlásil 34-ročný rodák z Belej nad Cirochou.

Jeden z hrdinov slovenského národného tímu v kvalifikácii o postup na MS 2010 v JAR veľmi rád spomína aj na pôsobenie v tíme anglickej Premier League – FC Everton (2010–2013). A to napriek tomu, že zväčša vysedával na lavičke náhradníkov, keďže vtedajší tréner „Toffees“ David Moyes preferoval medzi tromi žrďami Američana Tima Howarda. Práve mužstvo z Goodison Parku bude v 3. predkole Európskej ligy 2017/2018 súperom slovenského fortunaligistu MFK Ružomberok. „Nebolo to o tom, že by medzi mnou a Howardom bol nejaký rozdiel. Kouč chcel mať dvoch brankárov, pretože pre klub to bolo potrebné. Tim hral predtým v Manchestri United a v období, keď som prichádzal do Anglicka, bol už v Evertone niekoľko rokov a Moyes mu veril. Musel som čakať a bojovať o svoju šancu. Nedočkal som sa. Priznajme si to, slovenský futbal v Anglicku nie je príliš cenený, hráči od nás majú problémy sa tam prebiť,“ doplnil Mucha, ktorého angažmán v Liverpoole nasledoval po úspešných rokoch v Legii Varšava (2005–2010). „Pôsobenie v Anglicku napriek tomu neľutujem. Bol som tam tri roky a zažil zblízka ten najväčší futbal. Bolo to splnenie detského sna,“ skonštatoval Ján Mucha.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Mucha #Bruk-Bet Termalica Nieciecza