Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Orenburg nepustil Ďuriša. Túži po návrate medzi elitu

Slovenský futbalový reprezentant v službách ruského FK Orenburg Michal Ďuriš chcel po zostupe tímu do druhej najvyššej súťaže zmeniť zamestnávateľa, nateraz však napriek viacerým ponukám zostáva.

20.07.2017 14:39
Michal Ďuriš Foto: ,
Michal Ďuriš.
debata

„Chcel som ísť preč, no Orenburg sa chce za každú cenu vrátiť čím skôr do ligy. Mám tu ešte dva roky zmluvu; povedali mi, že ma potrebujú, a preto ma nepustili. Trochu ma to zaskočilo, no prestupový termín je dlhý; uvidíme, ako to napokon dopadne,“ povedal 29-ročný útočník v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Ďuriš si pred dvoma týždňami v úvodnom kole otvoril strelecký účet v II. lige, gólom sa podieľal na víťazstve domácich 2:1 nad mužstvom FK Tambov. Počas minulého víkendu však Orenburg prehral 0:1 na pôde rezervného mužstva Spartaka Moskva. „Aj keď som dal gól a vyhrali sme prvý zápas, náš štart do súťaže nebol ideálny, následne sme totiž prehrali s béčkom moskovského Spartaka. Postup nebude jednoduchý, v tejto súťaži je veľa tímov, hrá sa v nej viac fyzicky,“ skonštatoval Ďuriš, ktorý pôsobí v Orenburgu od januára, prišiel z Viktorie Plzeň.

Bývalý hráč Mladej Boleslavi a Banskej Bystrice sa v utorok stal otcom syna Tea, porodila mu ho manželka Romana. „Požiadal som vedenie klubu o uvoľnenie, takže som bol pár dní doma. V utorok, keď som sa už chystal na letisko a návrat do Ruska, manželka pocítila kontrakcie a na svet prišiel Teo. Som šťastný, že som mohol byť pri pôrode a obaja sú zdraví,“ doplnil pre SFZ Ďuriš, ktorý je tiež otcom dcérky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš #FK Orenburg