Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudák hrdinom duelu v Debrecíne: Na rozhodujúci roh som takmer nešiel

Slovenský futbalový obranca Dávid Hudák sa hneď v úvodnom kole nového ročníka najvyššej maďarskej súťaže zaskvel víťazným gólom.

18.07.2017 08:50
Dávid Hudák, Jegor Filipenko Foto: ,
Hlavičkový súboj Dávida Hudáka ešte v drese bratislavského Slovana.
debata

Dvadsaťštyriročný stopér tímu FC Mezökövesd Zsóry presnou hlavičkou zariadil triumf na ihrisku favorizovaného Debrecína 2:1. Ako neskôr prezradil, nechýbalo veľa a k rozhodujúcej štandardke v nadstavenom čase druhého polčasu by sa vôbec nedostal. Tréner hostí Mikuláš Radványi mu pôvodne signalizoval, aby neriskoval a radšej zostal na poliacej čiare brániť v tej chvíli cennú remízu 1:1.

„Vyzeralo to tak, že na tú štandardku nepôjdem, kouč mi kričal, aby som zostal v obrane. Tamás Szeles mi však povedal, že za mňa vzadu zaskočí, tak som sa stihol presunúť pred súperovu bránku a hlavičkou som nasmeroval loptu do siete,“ vyhlásil pre web ujszo.com Dávid Hudák, odchovanec bratislavského Slovana, ktorý nastúpil v stopérskej dvojici s krajanom Róbertom Pillárom, donedávna hráčom Senice.

„Z môjho zásahu mám veľkú radosť, pretože to bolo prvýkrát, čo náš klub vyhral v Debrecíne. Myslím si, že zaslúžene. V zápase sme dominovali, boli sme rýchlejší a mali sme väčšiu výdrž ako domáci hráči,“ doplnil Hudák. V hosťujúcej bránke odchytal celý duel brankár Tomáš Tujvel a predviedol viacero spoľahlivých zákrokov. K slovenskému gólmanskému súboju napokon nedošlo, reprezentant Ján Novota sledoval duel svojho Debrecína pre problémy so stehenným svalom iba z tribúny. „Som veľmi rád, že sme zvíťazili a môj výkon prispel k zisku troch bodov,“ vyhlásil Tujvel.

debata chyba
Viac na túto tému: #DVSC Debrecín #Dávid Hudák