Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitku o Škriniara vyhral Inter. Zlomil pri tom rekord

Slovenský futbal má za sebou vydarenú sezónu. Reprezentácia sa štyrmi výhrami v rade vrátila do hry o postup na svetový šampionát, mladíci z dvadsaťjednotky zasa nadchli na majstrovstvách Európy. Na oboch úspechoch sa podieľal Milan Škriniar.

07.07.2017 12:05 , aktualizované: 17:58
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar pózuje s dresom Interu Miláno.
debata

Výsledok? Najdrahší prestup v histórii Slovenska. Dvadsaťdvaročný obranca putuje zo Sampdorie Janov do Interu Miláno za neuveriteľných 25 miliónov eur vrátane bonusov. Na päť rokov.

Musí sa spamätať

„Mám zmiešané pocity, niečo také som vôbec nečakal. Inter patrí k najlepším klubom v Európe i na celom svete. Musím sa z toho ešte spamätať a potom na ihrisku dokázať, čo vo mne je,“ povedal rodák zo Žiaru na Hronom.

O záujme o talentovaného Slováka sa vedelo dlho. Svetové média priniesli počas uplynulého mesiaca hneď niekoľko prestupových špekulácií. Podľa spoločnosti Stars and Friends, ktorá transfer sprostredkovala, boli v hre aj iné veľkokluby. Okrem tímov z Anglicka a Nemecka to bolo predovšetkým Atlético Madrid.

"S týmto španielsky klubom sme dokonca aj rokovali, boli ochotní zaplatiť tiež približne 20 miliónov eur, klub však má momentálne zákaz transferov, a preto táto alternatíva padla,“ prezradil hráčov agent Karol Csontó.

Do tímu si ho vyžiadal nový tréner Interu Luciano Spaletti, ktorý sa ujal funkcie iba začiatkom júna. „Milana uprednostnil pred iným stopérom Antoniom Rüdigerom z AS Rím, ktorého sám trénoval,“ poznamenal Csontó.

Bývalý kormidelník Rimanov už svojho nového hráča kontaktoval. "Zavolal mi, mal som z toho veľmi dobrý pocit. Povedal, že sa teší, keď sa pripojím k mužstvu. Som za to veľmi vďačný,“ potešil sa Škriniar.

Inter je špička, má najvyššie ciele

Inter Miláno patrí medzi najslávnejšie talianske kluby, v uplynulých rokoch sa však výsledkovo trápil. Slovenský reprezentant je presvedčený, že jeho nový zamestnávateľ patrí medzi elitu.

"Inter musí mať najvyššie ciele. Teším sa na nové výzvy. Mohlo by to byť pre mňa jednoduchšie v tom, že už poznám reč. Je to však nové prostredie, musím si rýchlo zvyknúť a adaptovať sa. Čím skôr sa mi to podarí, tým to bude pre mňa lepšie,“ skonštatoval.

Konkurencia na San Sire je obrovská. Rád by hral na pozícii stopéra, bude tak musieť presvedčiť, že je lepší ako napríklad Brazílčan Miranda, či taliansky reprezentant Andrea Ranocchia.

„Či budem v základnej zostave alebo nie, o tom musí rozhodnúť tréner. Ja sa budem snažiť, aby som dostal šancu, využil ju a prebojoval sa do úvodnej jedenástky. Bude to najmä na mne, ako sa s tým popasujem,“ vyhlásil.

Škriniarov transfer zároveň znamená nový slovenský prestupový rekord. Prekonal Vratislava Greška, ktorý v roku 2002 putoval práve z Interu Miláno do Parmy za 21,5 milióna eur. „S Vraťom som o Interi nehovoril, možno v najbližšej budúcnosti,“ priznal.

Na všetky správy asi neodpíše

Gratulácie však prijímal už od rána. "Dostal som veľmi veľa správ, množstvo ľudí mi gratulovalo. Hádam na všetky ani nebudem môcť odpísať,“ zasmial sa. Na tie od spoluhráčov si však čas nájde. Písali mu Marek Hamšík, Martin Škrtel, Juraj Kucka či Ján Ďurica.

Škriniar sleduje aj prestupy kamarátov z "dvadsaťjednotky“, Martina Chriena do Benficy Lisabon či Adama Zreľáka do nemeckého Norinbergu.

"Teším sa aj za nich. Ukázali sa a tie prestupy si zaslúžili. Verím, že prídu ďalšie a aj ostatní chlapci sa dočkajú,“ zamyslel sa.

Na veľké oslavy čas mať nebude. Už v nedeľu sa presunie do Milána, kde absolvuje prvú tlačovú konferenciu s talianskymi médiami. "A hneď potom odcestujem za tímom na sústredenie. Toto leto som si veru veľa voľna neužil. Ale takýto prestup mi dodá šťavu,“ vyhlásil.

Ešte predtým však chystá malú oslavu. "Buchnem šampanské s rodičmi a priateľkou a aspoň takto narýchlo tento veľký prestup oslávime. Aj pre moju rodinu to je totiž veľká vec,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar