Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najdrahší prestup českej ligy: Sparta získala Tal Ben Haima

Letné prestupové obdobie v Česku prinieslo aj rekordný transfer. Postarala sa oň na hráčskom poli mimoriadne aktívna Sparta Praha, ktorá angažovala Tal Ben Haima.

27.06.2017 11:03 , aktualizované: 12:08
Tal Ben Haim Foto: ,
Tal Ben Haim prichádza do Sparty z Maccabi Tel Aviv.
debata

Za izraelskú ofenzívnu posilu z Maccabi Tel Aviv zaplatia „rudí“ 2,9 milióna eur (76 miliónov českých korún), čo je najvyššia suma v histórii českej ligy. Aj doterajšie maximum patrilo tímu z Letnej, vlani sa Václav Kadlec vrátil do pražského klubu z dánskeho FC Midtjylland za odstupné vo výške 73 miliónov.

„Je to pre mňa úžasný a naozaj vzrušujúci okamih tu byť. Veľmi si vážim toho, ako veľmi ma klub chcel priviesť a urobiť zo mňa sparťana. Od prvej chvíle mi klub dával najavo, ako o mňa stojí. Teraz musím dokázať, že to bolo správne rozhodnutie,“ povedal Ben Haim v rozhovore pre klubovú televíziu.

Podľa denníka Sport patrí tretí najdrahší prestup do ČR Ginovi van Kesselovi z AS Trenčín do SK Slavia Praha (35 mil.), za rovnakú čiastku odišiel do pražskej Sparty aj Szilárd Németh.

Pre zaujímavosť, do kádra Sparty pribudli v aktuálnom prestupovom období aj dvaja Slováci. Stopér Lukáš Štetina prišiel z Dukly Praha za 26,3 milóna, brankár Martin Dúbravka zo Slovana Liberec ako voľný hráč.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Tal Ben Haim