Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Osud superhviezdy v rukách sudcu. Ronaldo pozná termín výsluchu

Sudca predvolal portugalského futbalistu v službách Realu Madrid Cristiana Ronalda na predbežný výsluch v súvislosti s obvinením z daňového podvodu.

20.06.2017 15:42
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Malý fanúšik s podobizňou Cristiana Ronalda počas zápasu Pohára konfederácií medzi Portugalskom a Mexikom v ruskej Kazani.
debata

Hviezdny krídelník by sa mal do madridskej mestskej časti Pozuela de Alarcón dostaviť 31. júla. Sudca sa aj na základe jeho verzie rozhodne, či sa na podnet prokuratúry záležitosť dostane pred senát.

Ronalda len minulý týždeň obvinili, že si v rokoch 2011 – 2014 skrátil dane o 14,7 milióna eur. Portugalčan údajne využil schránkovú firmu založenú v roku 2010 na Panenských ostrovoch na to, aby pred španielskymi úradmi zakryl príjmy z práv na svoju podobizeň. Celkovo údajne Ronaldo nepriznal 28,4 milióna eur.

Navyše, podľa štátneho zástupcu deklaroval zárobok 11,5 milióna eur z rokov 2011 – 2014, keď v roku 2014 vzniesol nárok na vrátenie daní, pričom v skutočnosti bol jeho príjem 43 miliónov eur. Falošne vykázal jeho pôvod ako z nehnuteľnosti, čo významným spôsobom znížilo daňovú sadzbu. Ronaldo už podľa portugalských médií zvažuje prestup z Realu Madrid. Previnenie odmieta, klub mu vyjadril podporu.

V sieti španielskej daňovej kontroly medzitým uviazol aj Ronaldov krajan a bývalý tréner v Reale José Mourinho. Šéf súčasného realizačného tímu Manchestru United údajne pripravil španielske verejné financie o 3,3 milióna eur. Obvinenia sa týkajú zdaňovacích období 2011 a 2012, ani on rovnako ako Ronaldo nepriznal príjem z práv na vlastnú podobizeň. V Reale pôsobil v rokoch 2010 – 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid