Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglický ligista šokoval. Hull angažoval ruského trénera Sluckého

Ruský tréner na lavičke anglického futbalového klubu nie je bežný jav, Leonid Sluckij bude rúcať stereotyp angažmánom v Hulle City.

09.06.2017 15:18
Leonid Sluckij Foto: ,
Leonid Sluckij.
debata

Štyridsaťšesťročný rodák z Volgogradu si trúfa postúpiť s ním späť do elitnej Premier League a pôsobiť v elitnej anglickej súťaži ako prvý ruský kormidelník v histórii. Po uplynulej sezóne už len druholigový klub v piatok informoval o nečakanom riešení trénerskej otázky otvorenej po odchode Portugalčana Marca Silvu.

Sluckij bol bez práce od vlaňajšieho decembra, keď po siedmich rokoch a troch ruských tituloch ukončil pôsobenie v CSKA Moskva. Na minuloročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku ešte viedol ruskú reprezentáciu. Mimo svojej vlasti však ešte nikdy nepracoval, o to je jeho ďalšie smerovanie prekvapujúcejšie.

„Veľmi sa teším na výzvu doviesť klub späť do Premier League,“ uviedol Sluckij, ktorý vraj už v Anglicku navštevoval jazykové kurzy. Do klubu nastúpi budúci týždeň, pretože potrebuje vybaviť pracovné povolenie. V tínedžerskom veku mal sľubne rozbehnutú aj kariéru brankára, zastavil ju pád zo stromu, keď mal 18 rokov a šplhal sa za susedovou mačkou. Ako praktizujúci žid vo vlasti často narážal na problémy s nacionalistami v radoch fanúšikov CSKA.

„Pri hľadaní nového trénera sme zistili, že Leonidov zmysel pre detail, jeho futbalové myslenie, predstava o hernom štýle a ambície robia z neho ideálneho kandidáta. Som nadšený z jeho plánov, ako doviesť tím späť do Premier League,“ uviedol viceprezident Hullu Ehab Allam.

Marco Silva len v januári nahradil Mika Phelana, zmluvu mal podpísanú do konca ročníka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hull City #Leonid Sluckij