Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový tréner Barcelony chce vylepšiť štýl tiki-taka a pomôcť Messimu

Hlavným cieľom nového trénera Barcelony Ernesta Valverdeho je vrátiť do katalánskeho klubu majstrovský titul. Päťdesiattriročný kouč neplánuje meniť herný štýl mužstva, naopak ho chce prehĺbiť a vyladiť. Aj naďalej počíta s tridsaťtriročným stredopoliarom Andrésom Iniestom.

01.06.2017 22:38
Ernesto Valverde Foto: ,
Ernesto Valverde po príchode na lavičku FC Barcelona.
debata

„Je to najťažšia výzva v mojej hráčskej i trénerskej kariére, ale aj najpríťažlivejšia. To je bez debát. Verím si,“ povedal Valverde na prvej tlačovej konferencii v úlohe trénera futbalistov FC Barcelony.

Na lavičku slávneho klubu prišiel z Bilbaa ako náhrada za Luise Enriqueho. „Keď vám zavolá taký klub ako Barcelona, ​​nie je priestor na nejaké dlhé premýšľanie. Luis Enrique je mimoriadny tréner, ktorý tu dosiahol veľké veci. Všetci moji predchodcovia v tomto klube boli veľkí tréneri a veľké osobnosti tej najvyššej kvality. Nielen Enrique, ale aj Tito Vilanova, Guardiola a Johan Cruyff,“ uviedol Valverde.

„Keď som o nich premýšľal, toto je pre mňa presne tá výzva, po ktorej som túžil. Verím, že na to nadviažeme. Spoločne chceme robiť radosť našim fanúšikom po celom svete a samozrejme získať titul, to je hlavný cieľ,“ dodal Valverde.

Hoci katalánsky tím v tejto sezóne skončil v domácej lige až za majstrovským Realom Madrid a v Lige majstrov vypadol už vo štvrťfinále, Valverde nijako nemieni meniť typický herný štýl tímu zvaný tiki-taka.

„Barcelona a jej klubová filozofia sú preslávené po celom svete. Musím sa tomu prispôsobiť. Mojím zámerom je prehĺbiť charakteristický herný štýl, ktorý Barcelona má a trochu ho vyladiť, pokiaľ je to možné,“ vyhlásil Valverde.

Teší sa na spoluprácu s hviezdnym Lionelom Messim. „Mám šťastie, že ho môžem trénovať, taký zážitok má človek raz za život. Keď si myslíte, že Messi dosiahol svoj vrchol, ďalší deň vás prekvapí. Dúfam, že si užijem jeho hru a pomôžem mu ju ešte zlepšiť, ak je to možné,“ uviedol Valverde.

Aj naďalej chce stavať hru okolo tridsaťtriročného špílmachra Iniestu. „Považujem ho za veľmi dôležitého hráča pre tím i pre celý klub. Stále môže na ihrisko veľa priniesť,“ vyhlásil Valverde, ktorý za Barcelonu hrával v rokoch 1988 až 1990.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Ernesto Valverde