Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Barcelonu bude trénovať Valverde

Novým trénerom futbalistov Barcelony sa podľa očakávaní stal Ernesto Valverde a podpísal zmluvu na dva roky.

29.05.2017 20:02
Ernesto Valverde Foto: ,
Ernesto Valverde.
debata

Päťdesiattriročný kouč, ktorý minulý týždeň odišiel z Bilbaa po vypršaní zmluvy, nahradí vo funkcii klubovú legendu Luisa Enriqueho. Ten skončil sám kvôli potrebe odpočinku.

„Je na túto prácu veľmi natešený, ale má aj potrebné schopnosti a skúsenosti,“ povedal prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu na tlačovej konferencii. „Miluje mládežnícky futbal a je to ten správny typ trénera pre náš klub. Medzi jeho prednosťami je aj schopnosť využívať pre tréning moderné technológie,“ do­dal.

Spolu s Valverdem prichádzajú aj jeho dlhoroční spolupracovníci asistent Jon Aspiazu a kondičný tréner Antonio Pozanco.

Bývalý útočník Valverde bol v rokoch 1988 až 1990 hráčom Barcelony. Získal s ňou Španielsky pohár a Pohár víťazov pohárov. Bilbao trénoval od roku 2013, predvlani s ním vyhral španielsky Superpohár a v uplynulej sezóne doviedol klub na siedme miesto v La Lige. Predtým koučoval Valenciu, Villarreal či Espanyol, s ktorým bol v roku 2007 vo finále Pohára UEFA, v zahraničí viedol Olympiakos Pireus.

Barcelona v uplynulej sezóne skončila v španielskej lige na druhom mieste za Realom a neobhájila titul. V Lige majstrov vypadla vo štvrťfinále. Získala však španielsky pohár a Superpohár.

Luis Enrique tak odchádza od tímu so ziskom deviatich trofejí ako tretí najúspešnejší kouč v histórii katalánskeho klubu. Po troch sezónach na lavičke sa však už cítil unavený a preto nepredĺžil zmluvu.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Ernesto Valverde