Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší Talian po boku slávnych. Trénerom roka v Anglicku je Conte

Taliansky futbalový tréner Chelsea Antonio Conte vyhral tradičnú anketu Asociácie ligových manažérov o najlepšieho kouča Premier League.

23.05.2017 11:22
Antonio Conte Foto: ,
Tréner Chelsea Antonio Conte s trofejou pre víťaza Premier League.
debata

Štyridsaťsedemročný Conte priviedol hneď vo svojej premiérovej sezóne Chelsea k zisku titulu aj do finále Anglického pohára a stal sa v histórii ankety len tretím víťazom, ktorý nepochádza z Britských ostrovov.

Podobný kúsok doteraz dosiahol iba Francúz Arsène Wenger z Arsenalu v rokoch 2002 a 2004 a vlani Talian Claudio Ranieri, ktorý slávil senzačný ligový triumf v Leicesteri.

„Moja prvá sezóna v Anglicku bola plná veľkých emócií. Vďaka všetkým, ktorí mi dali hlas, dúfam, že som si to zaslúžil. Je skvelé, že moje meno bude vyryté na trofeji vedľa mnohých slávnych trénerov. Snáď budem pokračovať v podobnom duchu,“ povedal pri pondelkovom vyhlásení Conte, ktorému odovzdal ocenenie bývalý kouč Manchestru United Sir Alex Ferguson.

V priebehu sezóny talianske aj britské médiá písali o tom, že pre Conteho majú pripravenú lukratívnu trojročnú zmluvu čínski majitelia Interu Miláno, ktorí mu ponúkali plat 250 000 libier týždenne. Bývalý kouč Juventusu Turín a talianskej reprezentácie sa však rozhodol zostať na Stamford Bridge. Chelsea ešte v sobotu čaká finále Anglického pohára proti Arsenalu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Antonio Conte #Chelsea FC