Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol vyučoval v Turíne, Hamšík odohral 450. duel za SSC

Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol triumfovali v nedeľňajšom súboji 36. kola tamojšej najvyššej súťaže na ihrisku FC Turín vysoko 5:0.

15.05.2017 11:43
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

V tíme hostí spod Vezuvu sa dvakrát presadil Španiel José Callejón, do streleckej listiny sa zapísali aj Lorenzo Insigne, Dries Mertens a Piotr Zieliňski. Slovenský kapitán SSC Marek Hamšík hral do 66. min.

Neapol je v tabuľke na 3. mieste so ziskom 80 bodov. Stále bojuje na diaľku s AS Rím (81 b.) o 2. priečku znamenajúcu priamu miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov. Teoreticky môže stále získať aj majstrovské „Scudetto“, líder Juventus Turín má v súčasnosti 85 bodov.

„Dominovali sme už v prvom polčase, no vtedy sme skórovali iba raz. V našej výbornej hre sme pokračovali aj po zmene strán a vtedy sa aj roztrhlo vrece s gólmi,“ vyhlásil prostredníctvom svojej oficiálnej stránky 29-ročný Banskobystričan, ktorého prekvapila takáto výrazná dominancia v podaní Neapola. „Samozrejme, nečakal som také vysoké víťazstvo. FC Turín má svoju kvalitu, ktorú potvrdil minulý týždeň v mestskom derby proti Juventusu (1:1). My sme však boli skvelí, divákov sme bavili peknými akciami a gólmi,“ doplnil Hamšík, ktorý v nedeľu odohral jubilejný 450. súťažný duel za „Partenopei“.

Neapolčania strelili v tejto ligovej sezóne mimo svojho štadióna už 46 gólov, vyrovnali tak rekord Juventusu zo sezóny 1949/1950. Na ihriskách súperov sú suverénne najlepším tímom Serie A. V ostatných 14 dueloch vonku vždy skórovali, čo je najdlhšia šnúra v najvyššej súťaži na Apeninskom polostrove od roku 1976.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol #FC Turín