Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemecko mu leží pri nohách. Bayernu chýba bonus

Akoby si niekto sadol za projektor, stisol tlačidlo a spustil film, ktorý videli diváci pred rokom, dvomi, tromi i štyrmi. Len s drobnými zmenami.

01.05.2017 12:00
Carlo Ancelotti Foto: ,
Kouč Bayernu Mníchov Carlo Ancelotti.
debata

Keď sa skončil bundesligový súboj medzi futbalistami Wolfsburgu a Bayernu Mníchov, odpochodovalo do šatní len domáce mužstvo. Hostia zostali na ihrisku, navliekli si na seba tričká s roztiahnutou dlaňou a piatimi prstami. To, čo naznačoval odkaz, potvrdil nápis: Deutscher Meister (nemecký šampión).

Zverenci Carla Ancelottiho zvíťazili vysoko 6:0 a definitívne (tri kolá pred koncom súťaže) získali majstrovský titul. Piaty za ostatných päť rokov. Celkovo 27. v klubovej histórii.

„Som šťastný, že som pred rokom prikývol na ponuku Bayernu. Pracovať s takými výnimočnými hráčmi a nastupovať na zápasy pred skvelými fanúšikmi bol fantastický zážitok. Titul sme si zaslúžili, predvádzali sme výborný futbal,“ nešetril chválou Carlo Ancelotti, kouč staronového nemeckého vládcu.

Mimochodom, taliansky expert sa stal prvým trénerom, ktorý triumfoval v štyroch z piatich elitných európskych súťaží. Okrem Bayernu priviedol k titulu aj milánske AC, londýnsku Chelsea a Paríž St. Germain.

Na ceste za ovládnutím Bundesligy sa príliš nepotrápil. Bayern znovu nemal na domácej scéne výraznejšiu konkurenciu. Nováčik z Lipska síce robil, čo mohol, no na najslávnejší nemecký klub nemal dostatok kvality ani skúseností. Borussia Dortmund, ktorá mala byť najvýraznejším konkurentom Bayernu, sa dopustila príliš veľa zaváhaní.

Napokon, zatiaľ čo Ancelottiho partia našla v 31 zápasoch premožiteľa len dva razy, Dortmundčania i hráči Lipska šesťkrát.

„Táto sezóna bola úžasná. Teraz je čas, aby sme oslavovali. Potom sa už začneme znovu pripravovať na nový ročník. Najlepšie, ako len vieme,“ hovoril Ancelotti.

V Allianz Aréne síce zavládla chvíľková, o to očakávanejšia radosť. Vedenie Bayernu si však sľubovalo od sezóny podstatne viac. Nemecký gigant neuspel na európskej scéne (s Ligou majstrov sa lúčil po štvrťfinále s Realom Madrid). Sklamanie mu v semifinále domáceho pohára pripravil Dortmund.

„Bayern môže pokojne vyhrať aj ďalších dvadsať ročníkov Bundesligy. Pre to, aby mohol konkurovať európskym veľkoklubom, však musí urobiť podstatne viac,“ napísal špecializovaný portál goal.com.

Čo konkrétne, vie najlepšie Ancelotti. Pridá v budúcej sezóne k už trochu všednému domácemu titulu aj vytúžený bonus?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov