Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

John Terry po sezóne opustí Chelsea

Anglický niekdajší futbalový reprezentant a dlhoročný kapitán londýnskeho FC Chelsea John Terry po skončení tejto sezóny opustí mužstvo svojho aktuálneho a dosiaľ jediného klubového zamestnávateľa. Informuje o tom web "The Blues".

17.04.2017 19:12
John Terry Foto: ,
John Terry.
debata

„Vzťah klubu a mňa bol vždy vynikajúci a tak to bude aj naďalej. Po dôkladnom zvážení som však dospel k záveru, že po skončení sezóny nastane ten správny čas odísť,“ uviedol Terry. Skúsený obranca má v úmysle pokračovať vo svojej kariére:

„Cítim, že na ihrisku mám stále čo ponúnkuť, no rozumiem, že v Chelsea by moje možnosti boli obmedzené. Chcem naďalej hrať, poobzerám sa po novej výzve.“

Tridsaťšesťročný stopér získal s Chelsea prakticky všetky klubové trofeje – triumfoval v Lige majstrov, Európskej lige, štyrikrát v Premier League, päťkrát v anglickom FA Cupe a tri razy v Ligovom pohári.

V seniorskom tíme Londýnčanov debutoval v roku 1998, kapitánom sa stal o šesť rokov neskôr. Celkovo má v drese lídra Premier League 2016/2017 na konte 713 zápasov. V uplynulej sezóne zasiahol Terry v najvyššej anglickej súťaži do 24 duelov Londýnčanov, v aktuálnom ročníku odohral päť ligových stretnutí. Naposledy hral za A-tím vo februári v FA Cupe.

Anglicko na seniorskej úrovni reprezentoval v rokoch 2003 – 2012, pripísal si 78 štartov a šesť gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #John Terry #Chelsea FC