Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Akoby mal v tele hustý sirup. 'Krokodíl Dundee' najhorší v histórii Liverpoolu

Najhorším hráčom v histórii anglického futbalového klubu FC Liverpool bol útočník Sean Dundee. Pôvodom Juhoafričan žijúci v Nemecku si tento prívlastok vyslúžil od portálu fourfourtwo.com.

11.04.2017 13:21
FC Liverpool Foto: ,
Fanúšikovia FC Liverpool.
debata

„Krokodíl Dundee“, ako ho prezývali, zažiaril v 90. rokoch minulého storočia ako mimoriadne produktívny kanonier v SC Karlsruhe. Všimli si ho zástupcovia anglického FC Liverpool a v roku 1998 ho za 2 milióny eur kúpili na Anfield. „V nemeckej Bundeslige nadšene strieľal góly, ale v Anglicku bol taký pomalý, akoby mu v tele koloval hustý sirup. Za ‚The Reds‘ nastúpil iba päťkrát ako náhradník,“ píše spomenutý zdroj.

Sean Dundee v nemeckej Bundeslige

A ako vníma Dundee svoju liverpoolsku anabázu? „Keď môj tím SC Karlsruhe v roku 1998 zostúpil do II. bundesligy, prestúpil som do Liverpoolu. Prišiel však nový tréner Gérard Houllier, ktorý ma tam nechcel. Neskôr som šiel do Stuttgartu a v drese VfB som sa znova rozstrieľal. Bohužiaľ, počas hráčskych čias som bol veľakrát zranený. Nikdy nič vážne, ale neustále som bol na štyri týždne mimo – to bol jed pre moju kariéru,“ povedal 44-ročný rodák z Durbanu pre Kicker.

Dundee mal pri výbere najhoršieho hráča LFC silnú konkurenciu najmä v dvojici El Hadji Diouf a Christian Poulsen. „Senegalčan Diouf bol najmenej plodným útočníkom v dejinách klubu. Pre svoju záľubu pľuvať na ľudí bol ešte nesympatickejší ako výťah plný fanúšikov Manchestru United. Dán Poulsen bol pre zmenu taký ‚chodec‘, že stredom ihriska by skôr prešla stará pani,“ doplnil web fourfourtwo.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Sean Dundee