Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lekári po piatku povedia viac. Zreľák sa v Mníchove podrobí operácii nohy

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adam Zreľák má opäť vážnejšie zdravotné problémy, v piatok 7. apríla sa v Mníchove podrobí operácii nohy.

05.04.2017 11:44
Adam Zreľák Foto: ,
Adam Zreľák v súboji s Derrickom Luckassenom z Holandska.
debata

Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Dvadsaťdvaročný útočník FK Jablonec (nar. 5. mája 1994) musel nútene odstúpiť v 72. min minulotýždňového duelu 22. kola najvyššej českej súťaže na trávniku v Mladej Boleslavi (31. marca – 0:0), zranil sa bez cudzieho zavinenia.

„Došliapol som a pocítil som, ako mi v šľape ruplo,“ vrátil sa na webe SFZ k smolnému momentu Zreľák, ktorého odniesli z hracej plochy. Na nohu dostal ortézu, kľúčový bol pondelňajší verdikt lekárov: „Potvrdili únavovú zlomeninu, na dvoch kostičkách.“

Rodák zo Starej Ľubovne následne telefonoval s trénerom reprezentácie SR „21“ Pavlom Hapalom, ktorý mu dodával silu, český klub sa zatiaľ staral o ďalšie medicínske riešenie. Zreľák cestuje do Mníchova, tam sa vo štvrtok podrobí potrebným predoperačným vyšetreniam a v piatok absolvuje v Nemecku operáciu. S piatimi gólmi najlepší slovenský kanonier v kvalifikácii ME 2017 nechce chýbať v nominácii slovenskej reprezentácie do 21 rokov na blížiaci sa záverečný turnaj majstrovstiev Európy v Poľsku (termín: 16. – 30. júna).

„Po piatkovej operácii budú vedieť lekári povedať viac, nemyslím si však, že všetko,“ skonštatoval pre web SFZ Adam Zreľák a dodal: „Viem, že všetci urobia všetko pre to, aby som sa zo zranenia dostal.“

Bývalý hráč MFK Ružomberok a ŠK Slovan Bratislava si dosť vytrpel v ostatnom období. Únavová zlomenina na boku chodidla z vlaňajšieho júla spôsobila, že bol sedem mesiacov mimo súťažného futbalu. Na trávnik sa vrátil v prvú marcovú sobotu v dueli proti Bohemians 1905. Zreľák, ktorý má s Jabloncom zmluvu do 30. júna 2019, sa postupne dostával do formy: 19. marca si dvoma gólmi proti Jihlave otvoril strelecký účet v najvyššej českej súťaži a minulý týždeň v utorok 28. marca prispel v prípravnom dueli v Senci jedným presným zásahom k víťazstvu slovenskej dvadsaťjednotky nad rovesníkmi zo Srbska (2:1).

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Zreľák