Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec všetko napraví. Leicester po vyhadzove Ranieriho valcuje súperov

Odkedy tím Leicester City prevzal tréner Craig Shakespeare, úradujúci anglický futbalový šampión iba víťazí. Päťdesiatriročný rodák z Birminghamu koncom februára vymenil pri mužstve hlavného strojcu minulosezónneho úspechu Claudia Ranieriho a svojej novej úlohy sa zhostil znamenite.

05.04.2017 10:26
Craig Shakespeare Foto: ,
Craig Shakespeare.
debata

Mužstvo doteraz viedol v šiestich súťažných stretnutiach a Leicester City vo všetkých zvíťazil s priemerom 2,5 gólu na zápas. O výbornej forme hráčov Leicestru sa v utorok presvedčil aj tím AFC Sunderland, ktorý nestačil na čoraz zohratejšiu Shakespearovu družinu a na King Power Stadium prehral 0:2.

Skóre zápasu otvoril v 69. min Alžírčan Islam Slimani, triumf domácich spečatil v 78. min kanonier Jamie Vardy. Leicester sa po tomto triumfe vyšvihol do pokojných vôd tabuľky Premier League. Patrí mu 10. pozícia so ziskom 36 bodov, Sunderland zostal posledný (20).

„Zo zisku troch bodov som nadšený. V tejto fáze sezóny sú pre nás životne dôležité. Mám dojem, že sme tento duel začali trochu povrchne, ale s pribúdajúcim časom sme našli správny rytmus. Dôležité bolo streliť prvý gól,“ vyhlásil kouč Leicestru Craig Shakespeare.

Pred niekoľkými týždňami hrozilo, že „líšky“ budú až do konca sezóny odsúdené na boj o záchranu, ostatné týždne však vliali do mužstva viac optimizmu. Situácia pomaličky začína pripomínať názov divadelnej hry ‚Koniec všetko napraví‘, ktorú začiatkom 17. storočia napísal slávny menovec kouča Leicestru – William Shakespeare.

Leicester City je momentálne v Premier League mužstvom s najlepšou formou. Triumfoval v ostatných piatich dueloch a takouto vizitkou sa nemôže pochváliť žiadny iný tím z najvyššej anglickej súťaže. Bude zaujímavé sledovať, či nedávne úspešné zápasy ovplyvnia aj účinkovanie tohto tímu vo štvrťfinále Ligy majstrov. V ňom sa „líšky“ stretnú s vlaňajším finalistom – španielskym Atléticom Madrid.

Aj „Los Colchoneros“ sú v tomto období na nezastavenie, keď v tamojšej La Lige taktiež vyhrali všetkých päť ostatných duelov. Zverenci trénera Diega Simeoneho si v utorok doma poradili so súperom zo San Sebastiánu (1:0).

debata chyba
Viac na túto tému: #Leicester City