Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

12:0? Vysoký triumf barcelonskej rezervy zmanipulovali

Španielska polícia zatkla manažéra tamojšieho treťoligového klubu CD Eldense Filippa Vita di Pierra.

04.04.2017 14:51
MS Brazília, futbal, gól, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Dôvodom je podozrenie, že sobotňajší duel III. skupiny Segunda División B na pôde rezervného tímu FC Barcelona (0:12) bol zmanipulovaný. Všetko nasvedčuje tomu, že niekoľkí členovia Eldense vrátane hráčov a trénera ovplyvnili priebeh duelu. „Viem, kto stojí za ovplyvnením zápasu,“ priznal hráč Eldense Cheikh Saad pre rozhlasovú stanicu RAC1. „Duel bol predaný, bez akéhokoľvek tieňa pochybností. Súper na tom nemal žiadny podiel. Niekoľko hráčov Eldense povedalo ďalším spoluhráčom: ‚Zápas je predaný, chcete hrať?‘ Za mnou neprišli, lebo vedeli, ako by som odpovedal, a to ma stálo miesto v základnej zostave. Pol hodiny pred úvodným hvizdom to vyzeralo, že budem hrať, ale odrazu sa všetko zmenilo. V šatni takmer došlo k bitke,“ doplnil 26-ročný futbalista pochádzajúci z Mauritánie.

„Tuctovým“ debaklom Eldense vyrovnali najvyšší rozdiel v skóre v histórii súťaže. Rovnaký výsledok sa zrodil v roku 1993, keď Extremadura deklasovala Portuense.

„Tréner sa ma opýtal, či idem ‚do toho‘ a koľko peňazí za to chcem. Povedal som: ‚nie‘. Za stavu 0:5 mi povedali, aby som sa šiel rozcvičiť, ale rovno som odvrkol, že nebudem hrať. Hovorím to preto, lebo chcem, aby ľudia vedeli pravdu a tí, ktorí porušili pravidlá, za to zaplatili. Niektorí hráči nášho mužstva sa po stretnutí rozplakali,“ vyhlásil obranca Eldense Emmanuel Mendy. Vedenie klubu niekoľko hodín vydalo oficiálne komuniké, v ktorom stálo: „Po naliehavom zasadnutí predstavenstva klubu došlo k rozviazaniu zmluvy s talianskou investorskou skupinou a bola pozastavená činnosť prvého mužstva.“ CD Eldense sa po vysokej prehre stalo šesť kôl pred koncom istým zostupujúcim do nižšej súťaže a nemá už ani matematickú šancu na záchranu.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #CD Eldense