Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odolný outsider zdramatizoval boj o titul

Bol to úvod, ktorý mnohí fanúšikovia očakávali. Prislúchajúci zápasu lídra tabuľky s mužstvom hrajúcim o záchranu v súťaži. To, čo sa na ihrisko dialo potom, však predpokladal málokto...

02.04.2017 13:53
Chelsea, Antonio Conte, Cesc Fabregas Foto: ,
Chelsea's Cesc Fabregas, left, is substituted, as Chelsea's manager Antonio Conte, right, looks on during their English Premier League soccer match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge stadium in London Saturday, April 1, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
debata

Keď Cesc Fábregas strelil v piatej minúte gól a futbalisti Chelsea Londýn sa v súboji s Crystal Palace ujali vedenia, márne by ste na Stamford Bridge hľadali diváka, ktorý by zapochyboval o víťazstve domáceho superfavorita.

Nie div, veď zverenci Antonia Conteho kráčajú za titulom pevným krokom, do uplynulej soboty neprehrali dvanásť súťažných zápasov v rade. O trinásty však solídnu sériu nepredĺžili. Päť minút po Fábregasovom presnom zásahu už viedol outsider 2:1 a senzačný výsledok udržal až do záverečného hvizdu.

„Tie dva góly šokovali Chelsea. Znovu ju vrátili do reality. Preukázali sme ohromnú odolnosť v obrane, náš brankár predviedol zopár skvelých zákrokov. To sú hlavné dôvody, prečo sme na ihrisku Chelsea uspeli,“ hovoril po zápase Sam Allardyce, tréner hosťujúceho tímu.

Na prvý pohľad sa zdá, že víťazstvo Crystal Palace je obrovskou senzáciou, no šestnásty tím Premier League má v ostatných týždňoch parádnu formu. Vyhral štvrtý ligový zápas v rade a odpútal sa od priečok zostupu. Delia ho od neho už štyri body.

Navyše, Crystal Palace sa postaralo aj o mierne zdramatizovanie boja o titul. Keďže Tottenham v uplynulom kole nezaváhal (na trávniku Burnley zvíťazil 2:0), stiahol náskok Chelsea na rozdiel siedmich bodov.

„Pravdupovediac, zo stretnutia s Crystal Palace sme si zaslúžili minimálne bod. Utvorili sme si veľa šancí, neustále sme mali kontrolu nad zápasom. Taký je však futbal,“ tvrdil Conte. „Bitka o titul bude teraz o čosi zaujímavejšia. Vždy som tvrdil, že bojovať treba až do konca. Až do okamihu, keď matematicky nie je isté, že máte trofej vo vrecku. Čaká nás ešte mimoriadne náročný záver sezóny. Jednoduchý zápas totiž v Anglicku neexistuje,“ dodal ambiciózny Talian.

Jeho zverenci sa dopustili veľkého zaváhania po prvý raz v ligovej sezóne. Predtým prehrali tri razy – zakaždým s niektorým z veľkoklubov. O všetky body ich pred Crystal Palace pripravili len Liverpool, Arsenal Londýn a Tottenham.

Chelsea sa po prehre s Crystal Palace nečakane dostala pod mierny tlak. Ustojí ho a získa šiesty titul v klubovej histórii?

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Antonio Conte #Chelsea FC