Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po remíze s Teplicami skončil Pivarník na lavičke Plzne

Pri futbalistoch Plzne skončil tréner Roman Pivarník. Úradujúceho českého majstra zatiaľ povedie doterajší asistent Zdeněk Bečka s Pavlom Horváthom.

02.04.2017 11:16
debata

Viktoria je síce na čele ligovej tabuľky, ale pri sobotňajšej domácej remíze 2:2 s Teplicami už tretíkrát zo siedmich jarných zápasov stratila body a ešte v nedeľu môže o prvé miesto prísť.

„Ráno sme sa dohovorili na ukončení spolupráce s trénerom Romanom Pivarníkom aj jeho asistentmi Martinom Vaniakom a Tomášom Truchom,“ oznámil na klubovom webe generálny manažér Plzne Adolf Šádek.

„K nepopulárnemu kroku nás viedol predovšetkým neuspokojivý herný prejav tímu a do určitej miery aj výsledky v jarnej fáze najvyššej súťaže,“ dodal.

Päťdesiatročný Pivarník pôsobil v Plzni od minulého leta, keď do tímu prišiel z Bohemiansu Praha 1905. Po vydarenom jeseni, keď prehral len sa Zlínom a trikrát remizoval, sa tímu prestalo na jar dariť a výsledkom boli remízy so Zlínom a Teplicami a prehra na Slavii. V piatich zo siedmich jarných zápasov dal tím maximálne gól. Proti Karvinej a Tepliciam odvracal prehru až v úplnom závere.

Tím sa pokúsi pozdvihnúť štyridsaťšesťročný Bečka, ktorý za Plzeň hrával a ako asistent pomáhal niekoľkým trénerom. Okrem iného už pred desiatimi rokmi Stanislavovi Levému a potom tiež Dušanovi Uhrinovi mladšiemu, Miroslavovi Koubka, Karlovi Krejčímu a teraz Pivarníkovi. Pomáhať mu bude Horváth, ktorý sa stal ikonou Plzne potom, čo v roku 2008 prišiel zo Sparty a ako kapitán doviedol Viktóriu k trom titulom. Teraz bol Pivarníkovým asistentom a zároveň vedie juniorku.

„Vzniknutú situáciu sme sa rozhodli riešiť interne aj s ohľadom na piatkové stretnutie v Hradci Králové. Chceme byť stopercentne pripravení,“ povedal Šádek, ktorý podľa špekulácií médií počas jari rokoval s Pavlom Vrbom. Bývalý kouč Plzne a národného tímu je momentálne bez angažmánu.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Viktoria Plzeň #Roman Pivarnik