Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schweinsteiger gólový debut v MLS, Rusnáková prehra

Nemecký stredopoliar Bastian Schweinsteiger skóroval hneď pri svojom debute v severoamerickej futbalovej súťaži Major League Soccer (MLS).

02.04.2017 10:03
Bastian Schweinsteiger Foto: ,
Bastian Schweinsteiger.
debata

Potreboval na to len 17 minút, presadil sa hlavičkou po rohovom kope. Tím Chicago Fire, do ktorého prišiel z Manchestru United, v sobotu remizoval s Montrealom Impact 2:2. Aspoň bod pre domácich vydoloval v nadstavenom čase Argentínčan Luis Solignac po tom, ako hostia odpovedali na zásah 32-ročného majstra sveta 2014 hneď dvoma.

„Nepociťoval som nervozitu. Tešil som sa na to, že budem opäť hrať,“ vyhlásil manžel srbskej bývalej jednotky svetového rebríčka tenistiek WTA vo dvojhre Any Ivanovičovej. „K môjmu gólu viedol perfektný center. Bol to príjemný pocit, ale teraz mi ho okresáva skutočnosť, že sme napokon nezvíťazili,“ podotkol Schweinsteiger, ktorý absolvoval celý zápas.

Schweinsteiger bol hráčom ManUtd od leta 2015, ale jeho angažmán v kolíske futbalu sprevádzali početné zdravotné patálie. Vo svojej prvej sezóny nastúpil v drese „červených diablov“ v 31 súťažných dueloch, v aktuálnom ročníku iba v štyroch – ani raz v Premier League. Pôsobisko zmenil 21. marca. Drvivú väčšinu kariéry strávil v Bayerne Mníchov. V reprezentácii má Schweinsteiger na konte 121 vystúpení a 24 gólov.

Real Salt Lake Alberta Rusnáka v sobotu prehral na trávniku Minnesoty 2:4. Dvadsaťdvaročný reprezentant SR odohral celé stretnutie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bastian Schweinsteiger #Albert Rusnák ml.