Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšíka zdobí charakter a skvelé čísla

Pohotová, milimetrovo presná a najmä gólová. Marek Hamšík znovu potvrdil, že patrí k najlepším stredopoliarom súčasného futbalu.

05.03.2017 12:50
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata (1)

Slovenský reprezentant sa v šlágri uplynulého kola talianskej ligy medzi AS Rím a Neapolom zaskvel okúzľujúcou prihrávkou. Ku gólu ňou vyzval Driesa Mertensa, ktorý svoj samostatný únik elegantne premenil.

Dvojica najvýraznejších opôr SSC sa postarala o dôležité víťazstvo svojho tímu 2:1. Vďaka zisku troch bodov sa Neapolčania znovu vrátili do boja o druhé miesto v tabuľke.

„Súper bol lepší. Najmä v úspešnosti prihrávok, ovládaní priestoru. Vďaka tomu si Neapolčania vytvorili viac gólových príležitostí,“ vravel po záverečnom hvizde Luciano Spalletti, tréner domácich.

Aj jeho musel zaujať Hamšíkov výkon. Okrem situácie, ktorá predchádzala otváraciemu gólu zápasu, sa neapolský kapitán prezentoval ďalšími dvomi skvelými prihrávkami. Zakaždým ich poslal Mertensovi. Belgický zakončovateľ však najprv z bezprostrednej blízkosti mieril hlavou nad bránku. Druhú z možností využil, no jeho zakončeniu predchádzal faul na jedného z obrancov, preto gól neplatil.

Napriek tomu, že Hamšík si napokon pripísal len jednu gólovú asistenciu, patrí v Serii A v tejto štatistike k absolútnej elite. Nazbieral ich už osem, o jednu viac má v aktuálnej sezóne talianskej ligy len jeho spoluhráč José Callejón.

„Skúmali sme mnoho stredopoliarov, ale štatistiky Hamšíka sú dominantné. Slovák je nielen jedným z najcharakter­nejších hráčov Neapolu, ale má aj úžasné čísla,“ napísali pred niekoľkými dňami novinári z talianskej verzie Eurosportu.

Aj ich uchvátil fakt, že banskobystrický rodák sa pýši po víkende už 57 vytvorenými gólovými šancami (vo všetkých súťažiach). Kreatívnejší nie je v tejto sezóne európskych líg žiadny z hráčov stredovej formácie. Najbližšie je k slovenskej hviezde Toni Kroos. Nemec v službách Realu Madrid je na čísle 55.

Hamšík vyniká aj v počte nastrieľaných gólov. Tešil sa z desiatich, čím sa podľa expertov z Eurosportu nepýši žiadny iný z pozorovaných stredopoliarov. Skvelá je aj úspešnosť Hamšíkových prihrávok – dosahuje úroveň takmer 90 percent.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol #Dries Mertens