Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslabený Real zachránil Ronaldo, Madridčania sú vďační aj za bod

Hráči španielskeho klubu Real Madrid nevyužili v stredajšom stretnutí 25. kola La Ligy proti UD Las Palmas výhodu domáceho prostredia a so súperom z Kanárskych ostrovov iba remizovali 3:3.

02.03.2017 10:58
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo čaká s rozohratím, za ním sa tešia futbalisti Las Palmas.
debata

Po priebehu stretnutia však na konci mohli byť radi aj za bod.

Skóre duelu na Štadióne Santiaga Bernabéua otvoril v 8. min Isco, ale zakrátko tvrdou strelou vyrovnal Pedro Tanausú. V 47. min skomplikoval situáciu „Los Blancos“ Gareth Bale, ktorý sa po inkasovaní žltej karty nechal vyprovokovať protivníkom a hlavný rozhodca David Fernández Borbalán ho poslal predčasne do šatne. To však nebolo všetko: v 56. min sa hostia ujali vedenia, keď Jonathan Viera premenil pokutový kop po ruke Sergia Ramosa, a o tri minúty neskôr Kevin-Prince Boateng využil chybu Keylora Navas pri vybiehaní. Zdalo sa, že Las Palmas si pripíše historicky prvý triumf na pôde Realu. Tesne pred koncom si však vzal slovo najlepší futbalista sveta Cristiano Ronaldo – v 86. min z jedenástky znížil a minútu pred koncom vyrovnal umiestnenou hlavičkou po centri Jamesa Rodrígueza.

Po zaváhaní Madridčanov sa na 1. miesto v tabuľke posunul FC Barcelona, ktorý v stredu zdolal Sporting Gijón (6:1). Katalánci momentálne vedú o jeden bod, no Real má stále jeden zápas k dobru.

Kouč „Los Blancos“ Zinedine Zidane bol po zápase sklamaný z remízy, ale dodal, že svojmu mužstvu dôveruje. „Spoločne sa z toho dostaneme. V prvom polčase bol náš výkon zlý, rovnako ako v troch-štyroch ostatných dueloch. Budeme to musieť zanalyzovať a popremýšľať o tom, čo by sme v našej zostave mohli zmeniť. Predviedli sme ohromné úsilie, aby sme sa v oslabení vyrovnali z 1:3 na 3:3. Mužstvo ukázalo správneho tímového ducha. Sme schopní veľkých vecí, no niektoré herné prvky musíme zvládať lepšie. S dnešným výkonom nemôžeme byť spokojní. Budeme ďalej bojovať, La Liga bude otvorená až do konca. Vždy som vravieval, že táto súťaž je maratón a nie šprint,“ skonštatoval podľa oficiálneho klubového webu 44-ročný Francúz.

Real Madrid skóroval v 44. stretnutí za sebou a vytvoril nový španielsky rekord. Doterajšie maximum vlastnil FC Barcelona, ktorý v rokoch 1942–1944 zaťažil konto súperov v 43 súťažných vystúpeniach bez prerušenia.

Hlavu v smútku musel mať najmä útočník Álvaro Morata. Proti Las Palmas strelil tri góly, no ani jeden rozhodcovia pre ofsajd neuznali. Televízne zábery však preukázali, že v druhom a treťom prípade sa zmýlili.

„Prvá polovica bola vyslovene zlá. V druhej sme prakticky celý čas hrali o jedného menej, čo zdvojnásobilo záťaž na každého jedného z nás, čo sme boli na ihrisku. Dokázali sme však vybojovať remízu z nepriaznivého stavu 1:3. V La Lige si musíme vážiť každý bod,“ vyhlásil kapitán Realu Sergio Ramos. „Ani vtedy, keď sme mali pred Barcelonou veľký náskok, sme si nemysleli, že už máme titul vo vrecku. Napriek tomu máme svoj osud stále vo svojich rukách,“ nadviazal ďalší obranca Nacho.

Walesan Bale sa po zápase kajal za to, že v nepríhodnej chvíli oslabil svoje mužstvo. „Neverím, že som urobil niečo na červenú kartu. Rozhodca mi ukázal žltú a vzápätí som chcel odstrčiť súpera. Chcem sa ospravedlniť mužstvu aj fanúšikom a dúfam, že túto chybu budem môcť odčiniť. Najbližšie nás čaká Eibar a potom Neapol v Lige majstrov. Musíme ďalej bojovať,“ vyhlásil 27-ročný rodák z Cardiffu, kde sa v tejto sezóne uskutoční finále LM.

Krídelník Las Palmas Jesé Rodríguez, ktorý ešte v minulej sezóne hrával za Real, sa v Madride dočkal vrelého prijatia. „Realu ďakujem za veľa, od útleho veku sa podieľal na mojom hráčskom aj ľudskom rozvoji. K tomuto klubu prechovávam veľký rešpekt a obdiv,“ skonštatoval kmeňový hráč Paríža St. Germain, ktorý v Las Palmas hosťuje do konca tejto sezóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #UD Las Palmas