Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o titul? Arsenalu chýba mentálna sila

Akoby sa báli úspechu. Osud ponúkol futbalistom Arsenalu Londýn ďalšiu šancu na to, aby sa priblížili k zisku vytúženého titulu.

01.02.2017 18:12
Alexis Sanchéz Foto: ,
Sklamaný Alexis Sanchéz.
debata

Zverenci Arséna Wengera ju však znovu odmietli. V uplynulom ligovom kole Premier League senzačne nestačili na vlastnom trávniku na podpriemerný Watford. Podľahli mu 1:2.

„Som nesmierne sklamaný. Mám pocit, že moji hráči neboli na zápas dostatočne psychicky pripravení. Do každého súboja v tejto súťaži musíte vložiť sto percent – z fyzickej i mentálnej sily. My sme tak tentoraz neurobili,“ vravel rozhorčene francúzsky tréner.

Jeho hnev narástol o čosi viac, keď si prezrel výsledky ďalších zápasov. Najvážnejší konkurenti Arsenalu v boji o titul totiž zaváhali. Londýnska Chelsea uhrala s Liverpoolom remízu (1:1), Tottenham si z ihriska Sunderlandu odniesol taktiež len bod (0:0). Arsenal sa tak mohol k vedúcej priečke priblížiť na rozdiel šiestich bodov.

„Zdá sa, že Wengerova partia už môže na majstrovskú trofej definitívne zabudnúť. Takéto zaváhania si nesmie budúci šampión dovoliť,“ napísal denník The Telegraph.

Napokon, Watford prichádzal na Emirates Stadium v pozícii jednoznačného outsidera. Veď z ligového víťazstva sa jeho futbalisti predtým tešili ešte začiatkom decembra. Čakali naň osem zápasov. Body postrácali s podstatne slabšími súpermi, akým mal byť Arsenal.

„Čo k tomu dodať? Čelili sme ďalšej výzve, no neobstáli sme v nej. Zdá sa, že nás zlomili už úvodné minúty, ktoré sme podcenili,“ hovoril Wenger. Arsenal totiž inkasoval oba góly v úvodnej štvrťhodine.

Už o dva dni dostane Wengerova družina zrejme poslednú šancu na to, aby sa ešte vrátila do boja o titul. Vo veľkom londýnskom derby sa predstaví na pôde Chelsea. Ak nezvíťazí, predĺži sa čakanie jej fanúšikov na ligový triumf s najväčšou pravdepodobnosťou minimálne o ďalší rok.

Mimochodom, Arsenal naposledy vládol v Anglicku pred trinástimi sezónami. A to je na svetový veľkoklub už poriadne dlhá pauza…

debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn