Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real krok od vyrovnania rekordu, v pohári zdolal Sevillu

Futbalisti úradujúceho európskeho aj svetového klubového šampióna Realu Madrid natiahli svoju sériu bez prehry vo všetkých súťažiach už na 38 zápasov.

05.01.2017 10:00
Raphael Varane, Zinadine Zidane Foto: ,
Raphael Varane oslavuje svoj gól s trénerom Zinadine Zidanom.
debata

V stredajšom prvom stretnutí osemfinále Španielskeho pohára vo futbale (Copa del Rey) triumfovali zverenci Zinedina Zidana nad tímom FC Sevilla 3:0 (3:0) a sú nielen krok od postupu do ďalšej fázy, ale tiež od vyrovnania národného rekordu. Jeho držiteľmi sú od minulej sezóny hráči FC Barcelona, ktorí nenašli premožiteľa v 39 dueloch v rade. Ich úctyhodnú šnúru preťal až Real Madrid.

„Biely balet“ nastúpil bez viacerých opôr – k dispozícii neboli Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Lucas Vázquez či Gareth Bale. Na ihrisku to však vôbec nebolo cítiť. „Los Blancos“ hrali s chuťou, nasadením, vo vysokom tempe a okulahodiacou hrou potešili zaplnené tribúny Štadióna Santiaga Bernabéua.

„Odohrali sme takmer dokonalý zápas. Prvý polčas bol z našej strany veľkolepý, s gólmi a správnym nasadením. Je dôležité mať úspešný vstup do nového kalendárneho roka. Vedeli sme, čo musíme urobiť. ‚Vleteli‘ sme do zápasu a podarilo sa nám streliť góly. Takto musíme pokračovať, pretože pred nami je ešte dlhá cesta,“ vyhlásil madridský tréner Zidane. Veľmi dobrý výkon podal Kolumbijčan James Rodríguez, ktorý prednedávnom verejne deklaroval svoju nespokojnosť s herným vyťažením v aktuálnej sezóne. Proti Seville skóroval dvakrát, zostávajúci zásah Madridčanov dosiahol obranca Raphael Varane. „James odohral dobrý zápas. Strelil dva góly a odviedol pre mužstvo dôležitú prácu, tak ako aj ďalší hráči. Som spokojný s tým, ako hral, ale musím sa priznať, že ma potešili aj Morata či Asensio. Taktiež vzadu sme odohrali skvelú partiu. Som spokojný s výsledkom aj výkonom mužstva, Sevilla má dobrý tím,“ dodal Zidane.

Francúz sa na pozápasovej tlačovej konferencii nevyhol otázke týkajúcej sa Cristiana Ronalda, ktorého sa rozhodol šetriť. „V sobotu (proti Granade, pozn.) už odpočívať nebude. Nastúpi a ešte odohrá veľa zápasov. Nebojte sa,“ skonštatoval s úsmevom 44-ročný rodák z Marseille.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #FC Sevilla