Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

721-tisíc eur týždenne. Rozprávkový plat čaká v Číne aj Téveza

Argentínčan Carlos Tévez prestúpil z materského klubu Boca Juniors do tímu Šanghaj Šen-chua a stal sa tak ďalším medzinárodne slávnym futbalistom, ktorý posilnil rozvíjajúcu sa čínsku ligu.

29.12.2016 11:56
Carlos Tévez Foto: ,
Carlos Tévez.
debata

Podľa médií by si mal tridsaťdvaročný útočník počas dvojročného kontraktu v novom pôsobisku zarobiť 721-tisíc eur týždenne, čím by sa stal najlepšie plateným hráčom sveta.

Vysoko v rekordných tabuľkách by mohla byť aj predpokladaná prestupová suma, ktorá je podľa médií 84 miliónov eur. Tým by sa Tévez dostal na šieste miesto rebríčka najdrahších futbalistov histórie po Paulovi Pogbovi, Garethovi Balovi, Cristianovi Ronaldovi, Gonzalovi Higuaínovi a Neymarovi.

Sedemdesiatšes­ťnásobný argentínsky reprezentant Tévez je druhým veľkým menom, ktoré sa počas posledného týždňa dohodlo v Číne na lukratívnom kontrakte. Konkurenčný Šanghaj SIPG posilnil krátko pred Vianocami za údajných 60 miliónov eur brazílsky stredopoliar Oscar z Chelsea.

Olympijský víťaz z Atén Tévez sa do Bocy Juniors vrátil v roku 2015 po dekáde strávenej v Európe, kde hral za West Ham, Manchester United i City a Juventus. Tím z Buenos Aires vlani doviedol k argentínskemu titulu.

V klube Šanghaj Šen-chua, ktorý v novembri prevzal tréner Gus Poyet, už pôsobia známi hráči ako Senegalec Demba Ba, Nigérijčan Obafemi Martins a Kolumbijčan Fredy Guarín. V tohtoročnej sezóne čínskej superligy, ktorá trvala do marca do októbra, skončil nový Tévezov zamestnávateľ štvrtý 16 bodov za majstrovským Kuang-čou Evergrande.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carlos Tevéz #Šanghaj Šen-Chua