Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea s rekordným počtom výhier, na Vianoce sa jej darí

Londýnska Chelsea pondelňajším triumfom 3:0 nad Bournemouthom v 18. kole anglickej futbalovej Premier League dosiahla 12. ligové víťazstvo po sebe a utvorila nový klubový rekord.

27.12.2016 08:25
Chelsea Foto: ,
Futbalisti Chelsea sa tešia z gólu v zápase proti Bournemouthu.
debata

Tréner „Blues“ Antonio Conte sa zároveň stal prvým kormidelníkom tamojšej najvyššej súťaže, ktorý uspel v 15 zo svojich prvých 18 zápasov medzi elitou. Sviatočný duel bol výnimočný aj pre Edena Hazarda. Belgičan premeneným pokutovým kopom dosiahol 50. ligový gól v drese FC Chelsea. Pred ním to dokázalo iba kvinteto hráčov – Jimmy Floyd Hasselbaink, Dider Drogba, Eidur Gudjohnsen, Gianfranco Zola a Frank Lampard. Chelsea figuruje na čele tabuľky so sedembodovým náskokom pred Manchestrom City. Tretí Liverpool má deväťbodové manko, ale tiež zápas k dobru.

Štyridsaťsedemročný rodák z Lecce Conte sa napriek skvelej fazóne svojho mužstva snaží brzdiť eufóriu. „Odohrali sme dobrý zápas, som spokojný s prístupom hráčov, ale mohli sme streliť viac gólov. Museli sme sa vyrovnať s neúčasťou dvoch dôležitých hráčov (N'Golo Kanté a Diego Costa, pozn.), ale myslím si, že sme to zvládli. Vyhrať 12 zápasov za sebou nie je v Premier League ľahké. Je to fantastická séria, ale dôležité bude, aby sme naďalej pokračovali v tomto trende,“ vyhlásil Conte pre BBC Sport.

Maximom „The Blues“ bola doteraz 11-zápasová séria víťazstiev zavŕšená v septembri 2009, keď mužstvo viedol iný Talian – Carlo Ancelotti. V pondelok Londýnčanov potiahol dvoma gólmi Španiel Pedro Rodríguez, ktorý pri absencii Diega Costu nastúpil na hrote. „Toto je prvýkrát, čo sme hrali bez skutočného útočníka. Skúšali sme to na tréningoch a myslím si, že v danej chvíli bolo nasadenie Pedra najlepším riešením,“ doplnil niekdajší tréner talianskej reprezentácie či Juventusu Turín.

Conte hneď vo svojej prvej sezóne na Stamford Bridge mieri za titulom. Jeho mužstvo strávilo vianočné sviatky ako líder súťaže. Štatistické twitterové konto OptaJoe upozornilo, že Chelsea pri zisku všetkých štyroch majstrovských titulov v novodobej histórii Premier League figurovala v čase Vianoc na 1. mieste v tabuľke. Šanca Londýnčanov na zisk trofeje je teda naozaj veľká. Portál BBC Sport pripomenul, že až šesť z ostatných siedmich „vianočných lídrov“ pretavilo svoje postavenie z tohto obdobia na majstrovský úspech. Chelsea zároveň predĺžila sériu bez prehry v čase Vianoc – na Štefana naposledy prehrala ešte v roku 2003 s Charltonom Athletic (2:4).

„Chelsea vyzerá skutočne veľmi silná, v každej formácii a na každom poste. Dokázali zvíťaziť aj bez dvoch najväčších ťahúňov – Kantého a Diega Costu. Keď domáci strelili prvý gól, otázne bolo iba to, koľko ich ešte pridajú. Eden Hazard je v neuveriteľnej forme, fantastické výkony predvádza aj Willian,“ povedal bývalý kapitán anglického národného tímu Alan Shearer.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Chelsea FC