Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Chelsea sa neháda. Diego Costa strieľa góly

Znovuzrodený. A ako vymenený. Odkedy si na lavičku londýnskej Chelsea sadol Antonio Conte, je z Diega Costu úplne nový muž.

12.12.2016 18:00
Diego Costa Foto:
Gólová radosť Diega Costu.
debata

Fanúšikovia ho majú zafixovaného ako nepríjemného, večne zamračeného a najmä hádavého. Pod talianskym trénerom sa však brazílsky rodák správa na ihrisku úplne inak. S nikým sa neháda, agresivita z neho nesrší. Po zápasoch dokonca v šatni od radosti tancuje.

Čo je však najdôležitejšie, sústreďuje sa len na vlastný výkon. A znovu strieľa góly. Veľa gólov.

Napokon, v lanskom ročníku Premier League sa Costa presadil strelecky dvanásťkrát. Rovnaký počet gólov zaznamenal aj v tejto sezóne – v pätnástich zápasoch. „Diego si futbal užíva. Je v ňom veľa vášne. Ukazuje ju tým najsprávnejším spôsobom,“ vraví Conte. „Vždy som mu hovoril, že nemám rád provokácie ani agresívne správanie. Tieto postoje sa snažím vštepovať hráčom. Mám radosť, že si moje slová berú k srdcu,“ dodáva temperamentný Talian.

Zdá sa, že jeho rady sú mimoriadne osožné. Chelsea ťahá v Premier League deväťzápasovú víťaznú sériu a je lídrom súťaže. Cez víkend získala ďalšie tri body po víťazstve nad West Bromwichom. O jediný gól zápasu sa nepostaral nik iný, ako Costa.

„Len sa na neho pozrite. Hrá fantasticky. Je dokonale sústredený na svoje výkony. Neviem vám povedať, prečo sa takto nesprával v minulosti. To ani nie je podstatné. Dôležité je len to, aké je jeho súčasné myslenie,“ tvrdí Conte.

Vyzerá to tak, že niekdajší kouč Juventusu Turín postupne udusil vo svojom strelcovi zlého muža. Costa nazbieral už do konca septembra (v úvodných siedmich stretnutiach) štyri žlté karty. Odvtedy nevidel v ruke rozhodcu ani jednu. „Je to neuveriteľné. Po prehre s Arsenalom bol na hrane. A na nej aj zostal. Verím, že aj naďalej bude disciplinovaný. Som o tom dokonca presvedčený,“ myslí si Conte.

Šéf lavičky Chelsea vie, o čom hovorí. Costa je pre mužstvo mimoriadne dôležitý. V doterajšom priebehu ligy nastrieľal viac ako tretinu gólov londýnskeho veľkoklubu. Podľa oficiálnych štatistík sa pýši 50-percentnou úspešnosťou zakončenia. Vo veľkej šanci zaváhal len trikrát. Okrem toho spoluhráčom na ďalších päť presných zásahov prihral.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Diego Costa #Chelsea FC