Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea s 9. víťazstvom v rade, Conte môže dohnať Ancelottiho

Chelsea sa môže popýšiť víťaznou šnúrou s deväť a viac triumfami piatykrát v histórii, čo sa doteraz nepodarilo žiadnemu tímu z Premier League.

12.12.2016 11:37
Antonio Conte Foto: ,
Antonio Conte.
debata

Keď na konci septembra prehral FC Chelsea v anglickej Premier League londýnske derby na pôde Arsenalu (0:3), tréner „The Blues“ Antonio Conte vyhlásil: „Čaká nás ešte veľa práce. Momentálne máme dobré mužstvo akurát na papieri. Je to tímový problém, nejde o konkrétnych hráčov, no keď nič nefunguje, je ťažké uhrať priaznivý výsledok.“

Prešli necelé tri mesiace a mužstvo zo Stamford Bridge sa postupne prebojovalo na líderskú pozíciu najvyššej anglickej súťaže. Chelsea v nedeľu zvíťazila nad tímom West Bromwich Albion 1:0. Rozhodol Diego Costa, ktorý sa 12. gólom v sezóne prebojoval na čelo poradia kanonierov PL. „Modrí“ triumfovali v deviatom ligovom súboji za sebou, keď naposledy nebodovali v spomenutom dueli s Arsenalom. Zaujímavé je aj skóre z uvedeného „víťazného“ obdobia (23:2). Neprekvapuje ani tak ukazovateľ inkasovaných gólov, veď Talian Conte je známy prepracovanou defenzívou zo svojich predchádzajúcich pôsobísk, strelecká produktivita Londýnčanov v nedávnom období je však viac ako pozoruhodná.

„Vyhrali sme deviate stretnutie v rade, čo je fantastické, pretože táto liga je nesmierne náročná. Pracujeme veľmi dobre,“ skonštatoval po nedeľnom dueli 47-ročný rodák z Lecce Antonio Conte. „Súperi sa snažia brzdiť náš futbal, preto musíme hrať trpezlivo. West Bromwich sa na nás pripravil veľmi dobre, čo sa týka defenzívy. Snažil sa uzatvoriť voľný priestor. V takýchto zápasoch sa vám hrá ľahšie, keď sa vám podarí streliť rýchly gól. Ak to nedokážete, zápas býva s pribúdajúcim časom čoraz ťažší. Nakoniec sme sa presadili a myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené,“ dodal podľa portálu soccerway.com niekdajší kormidelník Juventusu Turín či talianskej reprezentácie.

Chelsea sa môže popýšiť víťaznou šnúrou s deväť a viac triumfami piatykrát v histórii, čo sa doteraz nepodarilo žiadnemu tímu z Premier League. Maximom „The Blues“ je 11-zápasová séria víťazstiev zavŕšená v septembri 2009, keď mužstvo viedol iný Talian Carlo Ancelotti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Antonio Conte #West Bromwich Albion #Chelsea FC