Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý Hamšík! Skóroval a prihrával na góly

Futbalisti Neapolu v nedeľňajšom dueli 16. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A nedali šancu Cagliari a zvíťazili na jeho ihrisku presvedčivo 5:0.

11.12.2016 14:44 , aktualizované: 18:02
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

Jednou z ústredných postáv zápasu bol aj 29-ročný slovenský stredopoliar Marek Hamšík, ktorý v 45. min upravil na priebežných 2:0 a k tomu pridal ešte tri asistencie.

V 34. min prihral na úvodný presný zásah Driesovi Mertensovi, tesne po prestávke pripravil gól pre Piotra Zieliňského a v 72. min asistoval Mertensovi na jeho tretí gól v stretnutí.

Hamšíkov nedeľňajší zásah bol 105. v súťažných dueloch v drese Neapola. Predstihol Edinsona Cavaniho a stíha najlepších kanonierov v dejinách neapolského klubu, ktorými sú legendárny Argentínčan Diego Maradona (115 gólov) a Attila Sallustro (108).

„Som hrdý na mojich 105 gólov a taktiež na tento Neapol. Teším sa z tohto úspechu. Zároveň som spokojný s tým, ako sa darí nášmu mužstvu. V ostatných dvoch rokoch predvádzame veľký futbal a myslím si, že si zaslúžime náležité uznanie,“ vyhlásil Hamšík pre oficiálnu stránku neapolského klubu.

„V nedávnych zápasoch sme dosahovali pomerne dobré výsledky, ale nedávali sme až toľko gólov. Teraz sú tu presné zásahy aj solídne rezultáty. Mám radosť, že sme nadviazali na utorňajšie víťazstvo v Lisabone v rámci Ligy majstrov. Dodalo nám to množstvo sebavedomia. Som hrdý na to, že môžem byť súčasťou tohto tímu. Dlhé mesiace počúvame, že nám škrípe hra v strede útoku, ale opak je pravdou. V skutočnosti máme v ofenzíve veľmi kvalitných hráčov a verím, že postupnými krokmi pôjdeme vyššie a vyššie,“ doplnil Marek Hamšík.

Cagliari – Neapol 0:5 (0:2)
Góly: 34., 69. a 72. Mertens, 45. HAMŠÍK, 51. Zieliňski
Marek Hamšík (Neapol) odohral celý zápas, v 45. min skóroval, trikrát asistoval a v 74. min dostal ŽK

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol