Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real spasil pán veľkých okamihov

S útočníkmi sa bije nebojácne - zo všetkých síl, mimoriadne tvrdo (niekedy až za hranicou únosnosti). Nedopraje im ani milimeter priestoru navyše.

04.12.2016 15:28
Sergio Ramos - El Clásico Foto: ,
Sergio Ramos oslavuje vyrovnávajúci gól do siete Barcelony.
debata

Otĺka ich, pýta si od nich rešpekt. Mnohí experti ho označujú za najlepšieho stopéra v súčasnom futbale. Aj preto v najslávnejšom klube planéty nosí s hrdosťou na ľavej ruke kapitánsku pásku. Sergio Ramos často pripomína nemilosrdného býka (napokon, k jeho záľubám patrí sledovanie býčích zápasov).

Patrí k stáliciam Realu Madrid. Obranu španielskeho giganta si bez neho možno len ťažko predstaviť. Diriguje ju spoľahlivo. Napokon, to je jeho hlavnou náplňou práce. Keď však Madridčania potrebujú, môžu sa na svojho lídra spoľahnúť aj v útoku.

Tak, ako vo víkendovom El Clásicu…

Ramosov vyrovnávajúci gól

Na barcelonskom Nou Campe nevynikal hviezdny Cristiano Ronaldo. Trápil sa nevýrazný Karim Benzema. Pre zranenie chýbal Realu Gareth Bale. Strelecké esá tak musel niekto zastúpiť. Ten najpovolanejší – Ramos. Skúsený obranca si v poslednej minúte naskočil na center a hlavou stanovil konečný výsledok – 1:1.

Potom mu už nezostávalo nič iné, len skákať do vzduchu, kričať z plného hrdla a rozhnevanému hľadisku posielať provokačné bozky.

„Naša snaha sa vyplatila. Od prvej po poslednú minútu sme verili, že v Barcelone môžeme bodovať,“ hovoril hrdina najsledovanejšieho športového podujatia víkendu. V hľadisku štadióna bolo takmer 100-tisíc divákov, viac ako pol miliardy sedelo pri televíznych obrazovkách po celom svete.

„Toto je Sergio. Ten chlap sa nikdy nevzdáva,“ chválil svojho stopéra tréner Zinedine Zidane. Aj on veľmi dobre vie, akú cenu má Ramos pre Real. Gól Barcelone nebol pre 30-ročnú hviezdu ani zďaleka prvým nesmierne dôležitým v kariére.

Majster sveta (2010) i Európy (2008, 2012) vie zabrať v záverečných okamihoch veľkých zápasov. V auguste tohto roka zachránil Real v boji o európsky Superpohár. Madridčania prehrávali v Trondheime s FC Sevilla ešte aj v tretej minúte nadstaveného času 1:2. Potom sa však presadil strelecky Ramos a v predĺžení strhol favorit vývoj zápasu na svoju stranu (3:2).

Najdôležitejší gól kariéry však strelil Ramos pred dva a pol rokom (taktiež hlavou). Vo finále Ligy majstrov. V Lisabone viedlo Atlético v 93. minúte stále 1:0. A už sa pripravovalo na veľké oslavy. Zrušil ich Ramos. Slávnejší z dvojice madridských rivalov potom v predĺžení deklasoval svojho súpera potupne 4:1.

Víkendový gól odchovanca sevillského futbalu má taktiež mimoriadny význam. Real si udržal na čele tabuľky pred Barcelonou šesťbodový náskok a podľa viacerých expertov urobil dôležitý krok k titulu, na ktorý čaká už príliš dlho – už päť rokov.

Veľký podiel na ňom môže mať Ramos – pán veľkých okamihov…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico #Sergio Ramos