Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal vyrovnal z jedinej strely. Máme smolu, tvrdí Mourinho

Arséne Wenger pripustil, že jeho hráči môžu mať mentálny blok zo zápasov proti Manchestru United, ale sobotňajšia futbalová remíza 1:1 na Old Trafforde bola vlastne víťazstvom skúseného francúzskeho odborníka v službách Arsenalu.

19.11.2016 18:39
Olivier Giroud, Arsenal Londýn Foto: ,
Olivier Giroud vybojoval pre Arsenal cennú remízu.
debata (1)

Jeho mužstvo prvýkrát vystrelilo na súperovu bránku až v 89. min a bol z toho vyrovnávajúci gól z hlavy Oliviera Girouda. Francúzsky útočník sa krásne zavesil do vzduchu, keď ho našiel center Axela Oxlada-Chamberlaina, ktorý predtým prefrčal okolo Marcusa Rashforda. Giroudov gól bol prvým zásahom Arsenalu do siete tímu vedenom Josém Mourinhom od mája 2007, keď Gilberto Silva trafil do siete Chelsea pri remíze 1:1. Už 14 zápasov platí, že Wenger nevyhral nad Mourinhom.

„Nehrali sme naším zvyčajným útočným štýlom. Chýbala nám ostrosť a plynulosť v prechode do útoku,“ priznal 67-ročný Wenger. Jeho mužstvo síce nezvíťazilo na Old Trafforde už 10 rokov, po góle Juana Matu zo 68. min boli hostia opäť blízko k prehre. Mata strelou bez prípravy nasmeroval do bránky loptu po skvelej prihrávke Andera Herreru z pravej strany do hĺbky šestnástky.

„Mám pocit, akoby sme tento zápas s Arsenalom prehrali. Je to tak, že máme najviac smoly spomedzi všetkých tímov v Premier League,“ utrúsil portugalský šéf lavičky v tíme United José Mourinho. Zjavne myslel aj na bezgólovú remízu s Burnley spred troch týždňov, pričom na strely to vtedy bolo 20:7 a na rohy 19:1 pre ManUtd. Futbalisti z Old Traffordu sú v tabuľke PL priebežne na šiestej priečke s 19 bodmi z 12 zápasov. BBC ponúka štatistiku, podľa ktorej naposledy predtým v sezóne 2004/2005 vyťažili „červení diabli“ z úvodných 12 duelov sezóny menej bodov ako teraz (18).

„Samozrejme, že sme prišli o dva body. Boli sme jasne lepší, súper nemal žiadne šance. Hrali sme fenomenálne v defenzíve, dobre sme napádali aj zachytávali ich možné protiútoky. Hrali sme výborne, ale sme tímom s najväčšou absenciou šťastia. To je realita,“ skonštatoval Mourinho pre Sky Sports.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Arséne Wenger #Arsenal Londýn #José Mourinho