Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sampaoli: Kvôli Messimu by mali udeľovať dve Zlaté lopty

Hráči FC Barcelona zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 11. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División na pôde FC Sevilla 2:1.

07.11.2016 13:00
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

Tabuľku La Ligy naďalej vedie Real Madrid (27 bodov), Barcelona je druhá s dvojbodovým mankom. Andalúzsko-katalánsky súboj začali lepšie domáci. Tí od 15. min viedli zásluhou Vitola. Krátko pred polčasovým hvizdom v 43. min vyrovnal Lionel Messi a v 61. min rozhodol o plnom bodovom zisku pre hostí Luis Suárez.

Z historického pohľadu však nebol momentom večera Uruguajčanov víťazný zásah, ale jubilejný 500. gól Messiho vo farbách FC Barcelona. Ako pripomenul oficiálny klubový web FCB, do tejto štatistiky započítali góly zo súťažných vystúpení (469) aj prípravných duelov (31).

Dvadsaťdeväťročný Argentínčan skóroval 320-krát v La Lige, 90-krát v Lige majstrov, 39 zásahov pridal v Španielskom kráľovskom pohári (Copa del Rey), 12 v tamojšom Superpohári, 5 gólov dosiahol na MS klubov, 3 v stretnutiach o európsky Superpohár a zvyšných 31 gólov zaznamenal v prípravných stretnutiach. „V prípade, ak by sa Zlatá lopta mala dávať najlepšiemu hráčovi na svete, Leo by ju mal dostať nepretržite od roku 2009. On hrá na inej úrovni,“ rozplýval sa na twitteri barcelonský stopér Gerard Piqué.

Messi zažíva skvelú jeseň, počas ktorej prekonal súperových brankárov už 23-krát. Šestnásť gólov strelil v španielskej najvyššej súťaži, ďalších sedem pridal v LM. Je to viac ako ktorýkoľvek iný hráč v popredných európskych ligách. Rodák z Rosaria navyše potvrdil, že mu to proti Seville sype. Jej konto doteraz zaťažil 27 gólmi, viac zásahov nestrelil žiadnemu tímu.

„Obidva tímy, Sevilla aj Barca, predviedli veľmi vysokú úroveň. Som spokojný zo spôsobom, akým sme sa dokázali vyrovnať s týmto náročným stretnutím. Messi nás pred prestávkou dostal späť do hry a napokon pomohol dokončiť obrat v stretnutí. Odohrali sme skvelý druhý polčas, vytvorili si mnoho šancí. Je to víťazstvo, ktoré všetkých posilní po individuálnej stránke aj ako tím,“ cituje oficiálna stránka „blaugranas“ slová trénera Luisa Enriqueho.

„Messi môže hrať na akejkoľvek pozícii, vždy urobí rozdiel v zápase. Máme tri body a musíme takto pokračovať. Bol to skvelý duel. V zápasoch, ako bol tento, musíme vedieť, ako na to,“ skonštatoval Luis Suárez. „V tejto sezóne v Seville nikto nedokázal zvíťaziť. Dosiahli sme zaslúžené víťazstvo a sme veľmi šťastní. V druhom polčase sme zahrali pokojnejšie a dominovali sme viac ako súper,“ nadviazal chorvátsky záložník Ivan Rakitič.

„Keď mužstvo na ihrisku dominuje, ale nie je bohvieako ohromujúce, s množstvom príležitostí, ktoré sme si vytvorili, a proti tímu, ktorému sme čelili, nie je ťažké prehrať. Vyvinuli sme obrovské úsilie a boli nebezpeční smerom dopredu. Prevláda v nás pocit, že ešte musíme zlepšiť veľa vecí, aby sme boli schopní niečo veľké dosiahnuť. Prehrali sme, pretože sme nemali takú vnútornú silu ako Barcelončania,“ vyhlásil pre klubový web tréner FC Sevilla Jorge Sampaoli.

Skúsený argentínsky kouč vyzdvihol prínos krajana Messiho pre protivníkov tím. „Myslím si, že Leova prítomnosť bola v priebehu stretnutia rozhodujúca pre morálku barcelonského mužstva. V prvom polčase ste si takmer nevšimli, že je na ihrisku, ale v druhej polovici stretnutia sršal nadšením z futbalu. Vtedy ho bolo veľmi ťažké zastaviť,“ skonštatoval niekdajší kormidelník čilskej reprezentácie (2012–2016).

Kvôli Messimu by sa podľa neho mali udeľovať dve Zlaté lopty. Jedno ocenenie pre najlepšieho hráča sveta by dostával útočník Barcelony a o druhý Zlatú loptu by sa potom uchádzali ostatní hráči.„Od začiatku všetkých prevyšuje a pokúsiť sa porovnať neporovnateľné je podľa mňa chyba. Preto by mali byť dve Zlaté lopty. Jeden pre Messiho a druhý pre zvyšok,“ uviedol Sampaoli.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Sevilla #Lionel Messi #Jorge Sampaoli