Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Touré sa ospravedlnil. Dá mu Guardiola príležitosť?

Štvornásobný africký Futbalista roka (2011 - 2014) v službách anglického Manchestru City Yaya Touré sa rozhodol zo svojej nezávideniahodnej pozície prelomiť ľady a ospravedlnil sa svojmu zamestnávateľovi.

04.11.2016 11:51
Yaya Touré Foto: ,
Yaya Touré.
debata

Tréner ManCity Pep Guardiola už dva mesiace čaká na ospravedlnenie Tourého agenta, ktoré je jednou z podmienok pre návrat 33-ročného stredopoliara do zostavy.

Rodák z Bouaké sa začiatkom septembra nezmestil na súpisku pre skupinovú fázu Ligy majstrov 2016/2017. Guardiola mohol na súpisku pre LM zaradiť sedemnásť Neangličanov, pre Afričana nezostalo miesto. Tourého zástupca Dimitri Seluk vzápätí vyhlásil, že stredopoliara „ponížili“ a Guardiola by sa mal hráčovi ospravedlniť, ak „The Citizens“ nedokráčajú v európskom pohári číslo jeden až k celkovému triumfu. Španielsky lodivod vtedy zareagoval: „Musí sa ospravedlniť. Ak to neurobí, Yaya nebude hrať.“

„Chcel by som sa ospravedlniť – v mene svojom aj mene tých, ktorí ma zastupujú – manažmentu a všetkým zamestnancom klubu za nedorozumenia z minulosti,“ uviedol Touré v piatok predpoludním prostredníctvom vyhlásenia na svojej verifikovanej facebookovej prezentácii a doplnil: „Tie vyjadrenia nereprezentujú môj pohľad na klub alebo ľudí, ktorí v ňom pracujú. Rešpektujem Manchester City a želám mu len to dobré. Som nesmierne hrdý, že som v klubovej histórii zohral svoju úlohu, chcem pomôcť City k ďalším úspechom. Žijem pre futbal a pre to, aby som prinášal radosť fanúšikom. Chcem sa tiež poďakovať všetkým priaznivcom za ich odkazy počas tohto náročného obdobia. Pre mňa aj moju rodinu to znamená veľmi veľa.“

City mali výborný vstup do nového ročníka, zvíťazili v úvodných desiatich súbojoch v rámci všetkých súťaží. V nasledujúcich šiestich dueloch nevyhrali ani raz, no v ostatných dvoch áno – naposledy v utorok zvíťazili 3:1 nad Guardiolovým bývalým zamestnávateľom FC Barcelona v C-skupine LM. V sobotu ako lídri Premier League (o skóre pred FC Arsenal a FC Liverpool) privítajú hráčov FC Middlesbrough.

Touré hral za ManCity v tejto sezóne len raz – 24. augusta doma proti Steaue Bukurešť (1:0) v odvete play-off o účasť v skupinovej fáze LM. Niekdajší reprezentant Pobrežia Slonoviny Touré pôsobí v Manchestri City od júla 2010 a pomohol mu získať dva majstrovské tituly v Premier League. Jeho kontrakt s klubom vyprší 30. júna 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Yaya Touré