Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Pescare sa triasol štadión, zápas prerušili

Stredajší zápas najvyššej talianskej futbalovej súťaže v Pescare s Atalantou na štyri minúty prerušili, pretože oblasť zasiahlo zemetrasenie, druhé v priebehu krátkeho intervalu.

27.10.2016 08:56
Futbal, lopty, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Adriatický štadión sa prvý raz zachvel krátko pred začiatkom stretnutia, merania vtedy zaznamenali 5,4 stupňa Richterovej stupnice. Druhá vlna prišla 32 minút po úvodnom hvizde, mala už intenzitu 6,1 stupňa a trvala približne 10 sekúnd. Na tribúnach vyvolala paniku a viacerí diváci z obavy o bezpečnosť odišli.

„V prvom momente sme si nič neuvedomili, pretože sme boli v pohybe. Pochopili sme až vtedy, keď ľudia začali kričať a odchádzať preč,“ priblížil obranca domácich Hugo Campagnaro. Delfino podľahlo 0:1, jediný gól padol až v 60. minúte z hlavy Mattiu Caldara, ktorý k situácii z prvého polčasu poznamenal: „Na ihrisku sme nič necítili, ale spoluhráči vraveli, že lavička na striedanie sa triasla.“

Epicentrum oboch otrasov bolo v údolí Valnerina v horskej oblasti medzi mestami Macerata a Perugia, teda asi 180 km od štadióna v Pescare. Stredotalianske regióny pred dvoma mesiacmi zasiahlo silné zemetrasenie, pri ktorom zahynulo 298 ľudí, 400 sa zranilo a tisícky obyvateľov prišli o strechu nad hlavou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Delfino Pescara