Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekelne dobrý. Ruská zima Maka nebrzdí

Jeho niekdajší tréner v Norimbergu Dieter Hecking o ňom pred časom vyhlásil: Ešte len sám musí zistiť, aký je talentovaný. Keď sa rozbehne, je takmer nemožné ubrániť ho. Spoluhráč z reprezentácie Filip Kiss zas tvrdil: Dokáže rozhodovať zápasy. Takých hráčov nemáme na Slovensku veľa. Je výnimočný.

25.10.2016 08:54
debata

Rýchlosť, technika, pohotovosť

Z obdivuhodnej gréckej fazóny v Rusku veľa nestratil. Svoj klub priviedol v uplynulom kole k ďalším trom bodom. V domácom zápase s Orenburgom sa Mak postaral o jediný gól. „Samozrejme, mám z neho radosť. Dôležitejšie však je, že som mužstvu pomohol k víťazstvu,“ hovoril 25-ročný strelec pre svoju oficiálnu stránku.

Pri rozhodujúcom okamihu využil bývalý hráč Manchestru City či 1. FC Norimberg všetky svoje prednosti. Najprv si vďaka precíznej technike perfektne spracoval pomerne náročnú loptu, následne vycvičil obrancu a napokon pohotovo zakončil. To všetko v ohromnej rýchlosti.

„Cez obranu domácich sme sa presadzovali veľmi ťažko. Nehrali sme dobre. Bol to najnáročnejší zápas v doterajšom priebehu sezóny. Zrejme aj preto, že počas neho vládla veľká zima. Zatiaľ najtuhšia, v akej som tu hral,“ tvrdil pre klubovú stránku Mak.

Spomedzi slovenských reprezentantov má v súčasnosti práve obdivovateľ Thierryho Henryho najlepšiu formu. V októbri strelil štyri zo svojich siedmich tohtosezónnych gólov. Dva z nich dosiahol v reprezentačnom drese. V kvalifikačnom zápase majstrovstiev sveta 2018 nimi položil základy víťazstva nad Škótskom (3:0).

Tretí najlepší strelec

Makove výkony robia radosť nielen Jánovi Kozákovi, ale aj trénerovi Zenitu – Mirceovi Lucescuovi. Skúsený Rumun bol spočiatku s nasadzovaním svojho nového zverenca opatrný, no teraz je stabilným členom jeho základnej zostavy.

Aj napriek tomu, že káder bohatého ruského veľkoklubu je plný zvučných mien. Na čele s Belgičanom Axelom Witselom, portugalským kapitánom Dannym či viacerými ruskými reprezentantmi.

Mak sa medzi nimi nestráca. Napokon, aj v tvrdej konkurencii je tretím najlepším strelcom tímu – po šesťgólovom Brazílčanovi Giulianovi a päťgólovej domácej hviezde Arťomovi Dziubovi. Najmä vďaka nim sa Zenitu darí doma i na európskej scéne. V najvyššej ruskej súťaži v jedenástich kolách neprehral (ako jediný), v Európskej lige nestratil v úvodných troch zápasoch ani bod a mieri za postupom do vyraďovacej fázy. „Poctivo ideme za naplnením našich cieľov,“ uviedol Mak.

Jeho výkony naznačujú, že sa poctivo drží svojho kréda. To znie jednoznačne: Tréning je nevyhnutné peklo, ak chceš byť pekelne dobrý.

Zdá sa, že Mak drie na tréningoch naozaj poctivo…

Makove góly v sezóne
Ruská liga 3 (7)
Ruský pohár 1 (1)
Európska liga 1 (3)
Reprezentácia 2 (3)

V zátvorke je počet zápasov

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #Zenit Petrohrad