Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner AC Miláno Montella: Pre nás sa začína nová sezóna

Po takmer štyroch rokoch sa milánskemu AC podarilo zdolať Juventus Turín a v tabuľke futbalovej Serie A sa k nemu priblížil na rozdiel dvoch bodov.

23.10.2016 11:03
Juraj Kucka, Alvaro Morata Foto: ,
Hráči Juventusu sa pokúšajú zastaviť Juraja Kucku z AC Miláno.
debata (1)

O víťazstve „rossoneri“ rozhodla 65. minúta šlágra 9. kola najvyššej talianskej súťaže, keď bomba Manuela Locatelliho z pravej strany šestnástky sa odrazila od brvna za bránkovú čiaru.

„Ešte si neuvedomujem, čo som spravil,“ rozprával po záverečnom hvizde 18-ročný stredopoliar AC pre Mediaset Premium. „Skóroval som proti najlepšiemu brankárovi na svete a posunul som nás na dva body k lídrovi. Gól patrí mojej rodine, starým rodičom, strýkom, bratrancom, ktorí sú síce fanúšikovia Juventusu, ale dnes fandili Milánu,“ pokračoval šťastný strelec. „A ešte gól venujem aj Silviovi Berlusconimu, ktorý si želal, aby som hral v ‚áčku‘,“ dodal.

Prvý gól v zápase dal Juventus, keď z priameho kopu pekne trafil v 36. minúte Miralem Pjanič. Najprv ho síce rozhodca Nicola Rizzoli uznal, ale po konzultácii so svojím asistentom kontroverzne odvolal. Pravdepodobne pre ofsajd, keď Leonardo Bonucci sa snažil zasiahnuť do hry brániac brankárovi. Obranca Juventusu Andrea Barzagli pre Sky Sports: :Som dosť nahnevaný, pretože sme prehrali. Je škoda, že nám neprávom neuznali prvý gól. V zápase sme však mali dobrých 60 minút na to, aby sme ho vyhrali, ale my sme neuspeli."

Šláger 9. kola Serie A priniesol zaujímavý futbal, hralo sa vo vysokom tempe. V domácom tíme odohral celý zápas slovenský stredopoliar Juraj Kucka, ktorý si plnil úlohy dobre, ale k svojej obávanej strele sa tentoraz nedostal. V 44. minúte inkasoval žltú kartu.

Milánčania dokázali pokoriť Juventus prvý raz od novembra 2012, mimochodom, ich brankár Gianluigi Donnarumma mal vtedy iba 12 rokov. Výkonný šéf „červeno-čiernych“ Adriano Galliani pre klubovú televíziu AC vyzdvihol, že víťazstvo zariadili mladíci – 17-ročný brankár Donnarumma a 18-ročný stredopoliar Locatelli. „Zápas sme vyhrali vďaka ročníkom 1998 a 1999, v Európe také nik nemá. To znamená, že pracujeme dobre. Donnarummov zákrok mi pripomenul Abbiatiho pri výhre nad Perugiou. To, čo robí Locatelli, je niečo legendárne, strelil fantastický gól.“

„Chlapcom som povedal, že teraz sa pre nás začína nová sezóna. Po víťazstve nad týmto súperom bude mať každý od nás iné očakávania. Aj tlak bude na nás väčší,“ konštatoval tréner AC Vincenzo Montella, ktorý, pochopiteľne, pochválil svojich zverencov za výkon. Pre Juventus sa, naopak, z pohľadu trénera Massimiliana Allegriho, nič nemení: „Táto prehra na kurze sezóny nič nemení. Čo sa týka hry, nemôžem sa sťažovať na mojich hráčov. Táto prehra nás nemusí škrieť. Zápas sme kontrolovali, veľa sme strieľali, dobrým pohybom sme sa dostávali do šestnástky.“ Pre „starú dámu“ je zlou správou zranenie útočníka Paula Dybalu, ktorý si podľa prvých odhadov odpočinie od futbalu 10 – 15 dní.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Juraj Kucka #AC Miláno