Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené: Vittek podpísal zmluvu s Debrecínom, tímu chýbal čistokrvný útočník

Historicky najlepší strelec slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Vittek (nar. 1. apríla 1982) bude pôsobiť v Maďarsku.

05.10.2016 10:58
róbert vittek, uc dublin, šk slovan bratislava Foto: ,
Róbert Vittek ešte v drese bratislavského Slovana.
debata

Potvrdili sa minulotýždňové informácie, podľa ktorých bude jeho novým zamestnávateľom DVSC Debrecín. Tridsaťštyriročný útočník sa s maďarským prvoligovým klubom dohodol na spolupráci do leta 2017.

DVSC na svojom oficiálnom webe informuje, že klub má právo zmeniť dĺžku trvania kontraktu. Vittek by premiéru v drese mužstva, ktorému v súčasnosti patrí 7. priečka v najvyššej domácej súťaži, mohol absolvovať po reprezentačnej pauze 15. októbra na ihrisku v poradí desiateho Paksu.

Róbert Vittek mal byť v Debrecíne od minulého týždňa, predpokladom k získaniu angažmánu bolo úspešné absolvovanie zdravotných testov. Tréner DVSC Leonel Pontes sa netajil, že jeho tímu chýba čistokrvný a technicky zdatný útočník. Vittek po uplynulej sezóne 2015/2016 ukončil pôsobenie v Slovane Bratislava a zostal bez klubu. Jeho angažovanie v lete zvažoval český druholigový Baník Ostrava. V Debrecíne nebude jediným Slovákom, v kádri totiž figuruje aj jeho bývalý slovanistický spoluhráč Karol Mészáros.

Účastník MS 2010 v JAR a strelec štyroch gólov SR na tomto šampionáte Vittek sa vlani v júli dohodol so Slovanom na predĺžení vzájomnej spolupráce o jeden rok, platnosť tohto kontraktu sa po uplynulej sezóne skončila. Skúsený 34-ročný útočník sa do materského klubu vrátil po zahraničných zastávkach v Turecku, Francúzsku a Nemecku. V reprezentačnom drese v doterajších 82 vystúpeniach strelil bývalý hráč Norimbergu, Lille, Ankaragücü, Trabzonsporu či klubu Istanbul Büyüksehir Belediyesi 23 gólov.

Počas ostatných mesiacov limitovalo bratislavského rodáka problémové koleno. Zranil sa aj v závere sezóny 2015/2016 – v májovom domácom súboji s AS Trenčín (0:4) si podvrtol pravé koleno. Zdravotné problémy ho vyradili aj v súvislosti s prípadnou účasťou na ME vo Francúzsku (10. júna – 10. júla).

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Vittek #DVSC Debrecín