Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern odrovnal kung-fu kop. Tlieskal mu i Schwarzenegger

Odvážne letel vzduchom. Lopta mu v okamihu pristála na špičke kopačky a v akrobatickej polohe ju len zľahka pohľadil. Letmý dotyk stačil na to, aby prekabátil jedného z najlepších brankárov sveta. A zariadil najväčšie prekvapenie aktuálnej sezóny Bundesligy.

02.10.2016 12:20
Anthony Modeste Foto: ,
Anthony Modeste - hrdina Kolína.
debata

Keď Anthony Modeste po hodine hry zápasu medzi domácim Bayernom Mníchov a Kolínom bežal popod jednou z tribún Allianz Arény, nasadil si na oči okuliare – vyrobené z prstov na rukách. Na tvári mu hral široký úsmev, v srdci poriadna dávka eufórie. V tom momente bol hrdinom.

Francúzsky útočník práve prekonal dezorientovaného Manuela Neuera a vyrovnal na 1:1. Svojmu tímu zabezpečil mimoriadne cennú remízu. Bol to práve on, kto sa postaral o to, že obhajca titulu prišiel o stopercentnú suverenitu. A v novej ligovej sezóne aj o prvé body.

Gólový zostrih zo zápasu Bayern - Kolín.

„Modeste predviedol kop v štýle kung-fu. Po jeho góle zostal Bayern v šoku,“ napísal na svojej stránke nemecký denník Bild.

V týchto slovách je kus pravdy. Zverenci Carla Ancelottiho mali od dominancie, akou sa pýšili v predošlých zápasoch, veľmi ďaleko. V úvodných piatich kolách nastrieľali súperom 16 gólov, viacerým takmer nepožičali loptu. Kolínčania ju však držali vo svojej moci polovicu z hracieho času. Veľkému favoritovi povolili jedinú strelu na bránku.

Keď potom predviedol Modeste veľký skok po body, zostalo viac ako 70-tisíc fanúšikov na štadióne zaskočených. „Do zápasu sme vstúpili výborne. Viedli sme, mali sme to dobre rozohraté. Lenže potom prevzal velenie Kolín. Vytvoril si dokonca dostatok šancí na to, aby si od nás odniesol všetky body,“ chválil súpera Ancelotti.

Mimochodom, jeho zverenci majú za sebou nevydarený týždeň. V Lige majstrov nestačili na Atlético Madrid. Podľahli mu 0:1.

Tentoraz im nepriniesol šťastie ani legendárny Arnold Schwarzenegger. V hľadisku sedel so šálom na krku. A videl senzáciu. Nie však takú veľkú, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Veď Kolínčania v lige dosiaľ neprehrali a držia krok s nemeckou elitou.

Veľký podieľ na ich výbornom štarte má práve Modeste. Nik nestrelil v doterajšom priebehu sezóny viac gólov ako on. Na konte ich má päť, čo znamená, že sa postaral o polovicu presných zásahov Kolína.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Bayern Mníchov #Arnold Schwarzenegger #1.FC Kolín