Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wenger po výhre nad Chelsea: Bol to veľký deň

Francúzskemu futbalovému trénerovi v službách anglického klubu Arsenal Londýn Arsénovi Wengerovi doteraz neprialo šťastie v zápasoch, keď si pripomínal významné jubileá na lavičke "kanonierov".

25.09.2016 12:00
Arsene Wenger Foto: ,
Arséne Wenger.
debata

Neuspel vo svojom 500. ani 1000. dueli v pozícii kouča Londýnčanov, keď ho v oboch prípadoch pokoril mestský rival FC Chelsea. V sobotu sa však karta obrátila. Šesťdesiatšesťročný rodák zo Štrasburgu si práve proti „The Blues“ skvelým spôsobom osladil 20. výročie na lavičke Arsenalu Londýn. Wengerovi zverenci zdolali svojho súpera rozdielom triedy 3:0.

Arsenal rozhodol o svojom víťazstve už v prvom polčase. V 14. min viedol 2:0 po presných zásahoch Alexisa Sáncheza a Thea Walcotta a tretí „klinec do rakvy“ Chelsea, ktorá prehrala druhý zápas v rade a v septembri získala jediný bod, zatĺkol v 40. min Mesut Özil. Čiľan Alexis Sánchez odohral v sobotu 100. duel v drese londýnskeho klubu, v ktorom zaznamenal 47. presný zásah. Pre porovnanie, legenda Arsenalu Thierry Henry nastrieľala v prvých 100 zápasoch iba o gól viac.

„Bol to jeden z najlepších výkonov Arsenalu za ostatné roky. Museli sme sa vysporiadať s niektorými nepohodlnými aspektmi, Chelsea sme nevedeli zdolať dlhé obdobie. Robiť našich priaznivcov šťastnými je momentálne oveľa náročnejšie ako v časoch, keď som sem prišiel. Som hladný po úspechu, pretože viem, že určite nemám pred sebou ďalších 20 rokov,“ vyhlásil Arséne Wenger po 1128. stretnutí vo funkcii kouča Arsenalu. „The Gunners“ zdolali Chelsea v lige prvýkrát od roku 2011, „modrí“ utrpeli najhoršiu prehru v Premier League od apríla 1997. „Bol to jeden z okamihov, keď si ako tréner poviete: ‚Toto je veľký deň‘. V prvom polčase sme hrali takmer dokonale, predviedli sme úžasnú kvalitu. Hrali sme vo veľkou štýle, zdobilo nás ukážkové tempo a pohyb. Toto bol futbal, aký chceme hrať stále,“ doplnil Wenger.

Kormidelník Chelsea Antonio Conte bol po stretnutí poriadne namrzený. „Myslím si, že od prvej minúty sme nemali správny prístup a proti tímu, ktorý bol dobre organizovaný po taktickej aj kondičnej stránke, sa to zákonite odzrkadlilo. Po dnešku môžem povedať, že nás ešte čaká veľa práce. Momentálne máme dobré mužstvo akurát na papieri. Je to tímový problém, nejde o konkrétnych hráčov, no keď nič nefunguje, je ťažké uhrať priaznivý výsledok,“ skonštatoval 47-ročný Talian.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #Arsenal Londýn #Chelsea FC