Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ribéryho dres som nechcel. Mám už tri

Absolútne vyčerpaný, trochu sklamaný, no s triezvym pohľadom na situáciu. V takom stave si v stredu tesne pred polnocou líhal do postele Peter Pekarík (29).

22.09.2016 18:00
Peter Pekarík Foto:
Peter Pekarík.
debata

Slovenský futbalista mal za sebou bundesligový súboj na ihrisku slávneho Bayernu Mníchov. Hertha Berlín v ňom prehrala 0:3. „Zápasy s Bayernom sú najnáročnejšie v sezóne,“ hovorí rodák zo Žiliny. V úvodných štyroch kolách jednej z najlepších súťaží sveta nechýbal na trávniku ani minútu.

Ako sa vám po jednoznačnej prehre zaspávalo?
Veru ťažko. Po každom zápase som natoľko unavený, že ani neviem zaspať. Verím, že sa mi podarí čo najlepšie zregenerovať, lebo Bundesliga má rýchly spád a už cez víkend hráme ďalší zápas vo Frankfurte. Chceme uspieť.

Aká nálada panovala v tíme počas spiatočnej cesty do Berlína?
Celkom dobrá. Musíme sa na sezónu pozerať v globále. Zo štyroch zápasov sme tri vyhrali a utvorili sme akýsi klubový minirekord. Hertha totiž dosiaľ nemala taký dobrý vstup do sezóny. Aj vedenie klubu je zatiaľ pozitívne naladené. Verím, že nás jednoznačná prehra v Mníchove nerozladí. Napokon, s bodmi z Allianz Arény sme nepočítali. Keby sme ich získali, mali by cenu zlata.

Bayern zvíťazil o tri góly. Je to reálny rozdiel medzi mníchovským veľkoklubom a Herthou?
Domáci vyhrali absolútne zaslúžene. Kvalita bola badateľná. Bayern nemá v Nemecku výraznejšiu konkurenciu už štyri roky. Potvrdil to skvelým štartom do sezóny a už teraz je zrejmé, že nebude mať problémy s obhajobou titulu. Niet divu, patrí k najlepším tímom sveta.

V čom tkvie jeho výnimočnosť?
Hráči Bayernu sú pokope už pomerne dlho. Každý člen tímu patrí k svetovej extratriede. Navyše, keď sa niektorý z nich zraní, vypadne zo zostavy, nahradí ho iný. Na tej istej úrovni, plnohodnotne. Nikdy nie je poznať, či má Bayern zraneného nejakého kľúčového hráča.

Je veľký rozdiel čeliť v Bundeslige Bayernu a ktorémukoľvek inému súperovi?
Samozrejme. Zápasy s Bayernom sú najnáročnejšie v sezóne. Tak to bolo aj teraz. Nik iný v Bundeslige nehrá takým štýlom, aký produkuje Bayern. Sila, akou sa pýšia Mníchovčania, je ohromná.

Pred úvodným gólom vyzvŕtal Franck Ribéry celú obranu Herthy. Na záver posadil na zadok aj vás. Dalo sa Francúzovi zabrániť, aby skóroval?
Počas celého prvého polčasu sme boli pod obrovským tlakom. A ten pretavil Bayern do úvodného presného zásahu. Predtým, ako sa dostala lopta k Ribérymu, som sa snažil zablokovať center Davida Alabu, čo mi vyšlo. Keď som sa vracal na svoju pozíciu, tak už mal loptu na nohe Ribéry. Ocitol sa v situácii, aké zbožňuje – jeden na jedného. Urobil to veru brilantne.

Nepýtali ste si po zápase od Ribéryho dres?
(smiech) Veru nie. Nevymenil som si ho s nikým. Nemal som na to chuť. Navyše, od Ribéryho už mám tri.

Už o dva týždne na vás čakajú ďalšie dva kvalifikačné zápasy majstrovstiev sveta – v Slovinsku a doma so Škótskom. Registrujete, že v oboch môžu mať Slováci výrazné problémy s poskladaním obrany, ktorej ste stabilným členom?
Veru áno. To, že nám vypadol Martin Škrtel, je mimoriadne nepríjemné. Je náš kapitán, šéf obrany. Taký hráč by chýbal každému reprezentačnému tímu. Obrovskou smolou je zranenie Norberta Gyömbéra. Do zápasu s Anglickom naskočil výborne. Jeho sila, nekompromisnosť a fyzický fond by sa nám zišli. No a uvidíme, ako sa vyvinie situácia okolo Jána Ďuricu. Všetci veríme, že nedostane od FIFA trest a bude môcť nastúpiť.

Stopérska dvojica je pre každý tím kľúčová. Nakoľko by mohla absencia Škrtela s Ďuricom ovplyvniť hru tímu?
Aj v minulej sezóne sme mali v zostave viacero výpadkov. Či už pre zranenia alebo kartové tresty. Tréner Kozák zakaždým našiel nejaké riešenie. Verím, že sa správne rozhodne aj teraz, niečo vymyslí. A chalani, ktorí dostanú dôveru, sa mu za ňu v týchto veľmi dôležitých zápasoch odvďačia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Peter Pekarík