Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvá prehra Conteho v Premier League, zariadil to Liverpool

Tréner Antonio Conte okúsil v najvyššej anglickej futbalovej súťaži s tímom FC Chelsea prvú prehru.

17.09.2016 10:35
FC Liverpool, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov FC Liverpool.
debata

V piatkovej predohrávke 5. kola Premier League jeho zverenci podľahli FC Liverpool 1:2. Hostia sa bodovo dotiahli v tabuľke na londýnsky tím – obe mužstvá majú na konte po desať bodov.

"Góly sme dostali čudným spôsobom. Pri prvom zahral súper priamy kop veľmi rýchlo a druhý prišiel z veľkej vzdialenosti. Ak by sme však stáli v správnej pozícii, strelec nemusel dostať loptu nepokrytý. Ak chcete hrať ako veľký tím, musíte dávať pozor v každom momente. Treba viac popracovať na zlepšení mojich hráčov. Prehry nikdy nie sú dobré,“ citovala BBC slová trénera Chelsea Antonia Conteho. Taliansky kouč, ktorý predtým viedol Juventus Turín, prvý raz prehral so svojím mužstvom doma od januára 2013 – po tridsiatich zápasoch.

Hostia vyrukovali na Stamford Bridge v úvodnej štvrťhodine s útočnou aktivitou, a tá sa im vyplatila. Domáca obrana zahrala v 17. min pozične zle, až traja hráči súpera sa ocitli osamotení pred brankárom Thibautom Courtoisom a Dejanovi Lovrenovi stačilo iba nastaviť nohu po perfektnom centri Coutinha, aby otvoril skóre.

"Je to vždy ťažký zápas na Stamford Brige, ale myslím si, že sme si počínali brilantne. V prvom polčase to bol z našej strany najlepší futbal v doterajšom priebehu sezóny,“ komentoval pre britské médiá netradičný strelec Lovren, ktorého vyhlásili za muža zápasu.

Keď deväť minút pred polčasovou prestávkou Jordan Hernandez spoza šestnástky z pomerne veľkej diaľky nádherným oblúčikom trafil „šibenicu“, začalo sa schyľovať k prvej prehre The Blues v prebiehajúcej sezóne.

Juholondýnčania nastúpili do zápasu bez zraneného kapitána Johna Terryho (problémy s členkom), ktorého na stopérskej pozícii nahradil David Luiz (stál 32 miliónov libier). Brazílsky obranca sa dostal prvý raz na ihrisko v Premier League po letnom návrate z Paríža Saint Germain a na zápas proti Liverpoolu nebude mať dobrú spomienku. Nielenže jeho tím prehral, ale musel pretrpieť aj zranenie nosa zo vzdušného súboja so Sadiom Maném.

Hráči Chelsea hrali v útoku bez nápadu, narážali na sformované obranné rady Liverpoolu. Ten si však po zmene strán trocha „sadol“ na výsledok a trest prišiel po hodine hry. V 61. min sa v šestnástke obranou „červených“ prebil Nemanja Matič, prihral Diegovi Costovi, ktorý zblízka nemal problém dopraviť loptu do siete. Bol to už jeho 5. gól v piatom vystúpení v aktuálnom ročníku PL, ale tentoraz nestačil ani na zisk jedného bodu.

Víťazstvo Liverpoolu mohol poistiť deväť minút pred uplynutím riadneho hracieho času nebezpečnou hlavičkou Divock Origi, ale Courtois ukázal na bránkovej čiare skvelý reflex a zabránil preniknutiu lopty do siete. Tréner Conte sa v 84. min odhodlal k trojitému striedaniu, ale ani nasadenie troch hráčov ofenzívneho razenia vytúžené vyrovnanie neprinieslo.

Kloppovci, ktorým chýbal zranený Roberto Firmino, dokázali doviesť zápas do víťazného konca .“Samozrejme, bola to veľmi uspokojujúca výhra. Od prvej sekundy sme mali neuveriteľne dobrý pohyb, boli sme rýchli v mysliach a zaslúžili sme si viesť po prvom polčase. Mali sme aj zopár horších momentov, ale proti veľkému protivníkovi je to normálne. Hrali sme pekelne dobre, ale v druhom polčase to bolo trochu ťažšie. Po inkasovanom góle sme si počínali solídne,“ zneli pozápasové slová nemeckého kouča Liverpoolu Jürgena Kloppa.

Londýnske tripy Liverpoolčanov sú v prebiehajúcom ročníku Premier League veľmi úspešné. V 1. kole zdolali na Emirates Stadium Arsenal, v treťom kole sa vrátili z trávnika Tottenhamu Hotspur na White Hart Lane s bodom a najnovšie si odviezli všetky tri body zo Stamford Bridge z duelu s Chelsea.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #FC Liverpool #Antonio Conte #Chelsea FC