Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súperom spôsobuje veľa problémov, chváli Mourinho žolíka Rashforda

Po sobotňajších stretnutiach 3. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže 2016/2017 sa na prvých dvoch miestach vyhrievajú tímy, ktoré v uplynulom ročníku nepripravili svojím priaznivcom také množstvo potešenia, na aké boli zvyknutí.

28.08.2016 12:29
Marcus Rashford Foto: ,
Marcus Rashford.
debata

Manchester United obsadil až 5. priečku a v aktuálnej sezóne sa predstaví „iba“ v Európskej lige. Ešte horšie dopadol londýnsky klub FC Chelsea, ktorý ako obhajca titulu skončil desiaty a do európskych pohárov sa v tomto ročníku nepozrie vôbec.

Zdá sa však, že zlé časy môžu byť čoskoro definitívne minulosťou. Obidve mužstvá, ktoré v lete obmenili trénersky personál aj hráčske kádre, majú momentálne v tabuľke Premier League po deväť bodov. V prípade nedeľného triumfu nad West Hamom United ich môže dostihnúť Manchester City.

Manchester United zvíťazil 1:0 na ihrisku Hullu City, na ktorého lavičke presedel celý duel slovenský brankár Dušan Kuciak. „Červení diabli“ dominovali celý zápas, ale nováčik statočne odolával až do nadstaveného času. Autorom gólového vykúpenia bol mladý 18-ročný útočník Marcus Rashford. Mimochodom, prvý tínedžer, aký kedy v Premier League skóroval pod vedením portugalského trénera Josého Mourinha.

„Na tréningoch sa stále snažím ísť naplno a tvrdo pracujem, aby potom nadišiel okamih, ako bol tento. Veľa sa snažím učiť hlavne od Zlatana Ibrahimoviča a verím, že budem ďalej napredovať,“ vyhlásil podľa portálu soccerway.com účastník ME 2016 Marcus Rashford. „Priznám sa, že už som ani nedúfal, že na konci strelíme nejaký gól. S pribúdajúcim časom som si čoraz viac hovoril: ‚Toto asi nebude náš deň‘. Našťastie, Marcus bol v správnom čase na správnom mieste a nakoniec rozhodol o našom víťazstve,“ doplnil krajný obranca Luke Shaw.

Z výkonu mladíka Rashforda bol nadšený aj Portugalčan Mourinho. Po stretnutí verejne sľúbil, že hráčovi bude dávať viac príležitostí. „Marcus Rashford dostane ešte veľa šancí. Súperom dokáže spôsobiť mnoho problémov. Myslím si, že sme si zaslúžili triumfovať, dokonca pohodlnejším spôsobom ako sa napokon udialo. Dosiahnuť víťazstvo v úplnom závere je však skvelý pocit. Hráči boli mimoriadne silní a druhý polčas vyzeral, akoby sme sa snažili preraziť múr. Predviedli sme úžasnú mentalitu. Chlapcom neustále hovorím, že zakaždým musíme ísť za víťazstvom a nesmieme sa uspokojiť s remízou,“ vyhlásil pre BT Sport 53-ročný rodák zo Setúbalu, ktorý na margo úspešného štartu United do ligovej sezóny dodal: „Chceme byť majstri. Nechceme iba dobre začať, chceme mať dobrý koniec.“

Mourinhov niekdajší klub FC Chelsea zvíťazil v sobotu na Stamford Bridge nad ďalším nováčikom z Burnley 3:0. Skóre duelu otvoril Eden Hazard, v závere prvého dejstva zdvojnásobil vedenie „The Blues“ Willian. Na rozdiel triedy uzavrel tesne pred koncom stretnutia Victor Moses. Zverenci trénera Antonia Conteho taktiež v novej sezóne ešte nezaváhali. Talian po zápase vyzdvihol najmä herné obrodenie Hazarda. Belgičan zaznamenal v ostatných ôsmich ligových dueloch šesť gólov. Predtým na rovnaký počet presných zásahov potreboval až 44 stretnutí. „Myslím si, že Eden je fantastický hráč, tak ako aj ďalší v našom tíme. Od prvého dňa, keď som prišiel do Londýna, na ňom vidím veľkú vôľu pracovať a zlepšovať sa. Jeho výkonnosť sa môže už zakrátko neuveriteľne vyšvihnúť smerom nahor,“ vyhlásil Conte. Bývalého lodivoda talianskej reprezentácie či Juventusu Turín potešil spôsob, akým sa jeho mužstvo dopracovalo ku konečnému rezultátu. „Myslím si, že úplne najdôležitejšie dnes bolo to, že Chelsea si v domácom prostredí prvýkrát po trinástich zápasoch udržalo čisté konto. Je to dobrá správa pre fanúšikov, hráčov aj pre mňa. Som spokojný naším výkonom, výsledkom aj dodržaním taktiky. Vytvorili sme si dostatok šancí a tri z nich sme premenili na gól,“ skonštatoval Antonio Conte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Marcus Rashford #Chelsea FC