Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Neapola Hamšík: Mrzí nás, že sme nezačali dobre

Hneď v úvodnom kole nového ročníka najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A 2016/2017 došlo k vzájomnému súboju dvoch slovenských reprezentantov.

22.08.2016 10:09
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

V meraní síl medzi Delfinom Pescara a vicemajstrovským SSC Neapol (2:2) boli diváci svedkami dvoch rozdielnych polčasov. Nováčik viedol po úvodnej štyridsaťpäťmi­nútovke dvojgólovým rozdielom, bod pre hostí zariadil v druhom dejstve dvoma presnými zásahmi Belgičan Dries Mertens.

Na strane domácich odohral Norbert Gyömbér, ktorý v Pescare hosťuje z AS Rím, celý duel v strede obrany, k tomu so žltou kartou na konte. Kapitán „Partenopei“ Marek Hamšík pobudol na ihrisku do 71. min.

Videozostrih zápasu Pescara - Neapol

„V prvom polčase sme dali domácemu tímu veľa priestoru, čo Pescara aj využila. Po zmene strán sa obraz hry zmenil, stále sa hralo na polovici Pescary. Škoda, že sme nepridali aj tretí gól, šance sme na to mali. Samozrejme, mrzí nás, že sme nezačali dobre. No pozeráme sa dopredu, pred sebou máme sobotňajší duel proti Milánu,“ vyhlásil 29-ročný Banskobystričan pre svoju oficiálnu stránku.

Zverenci trénera Maurizia Sarriho boli dokonca blízko k obratu. Po vyrovnaní na 2:2 hlavný rozhodca nariadil v ich prospech pokutový kop, no vzápätí ho odvolal. „Nechápem, prečo zmenil arbiter svoje rozhodnutie. No nič už s tým neurobíme, musíme to akceptovať,“ doplnil Hamšík.

Neapolčanom v nedeľu citeľne chýbal kanonier z minulých sezón Gonzalo Higuaín. Argentínčan v lete prestúpil do Juventusu Turín, v sobotňajšom dueli s Fiorentinou rozhodol o víťazstve „starej dámy“ (2:1). „Bol to zvláštny pocit sledovať, ako sa teší z gólu v drese Juventusu, ale aj taký býva futbal,“ skonštatoval pre Mediadet Premium Slovák, ktorý v meste pod Vezuvom načal jubilejnú desiatu sezónu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Serie A #SSC Neapol #Norbert Gyömbér