Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo veľkom štýle. Barcelona velebí Messiho i Suáreza

Futbalová Barcelona začala cestu za obhajobou španielskeho titulu vo veľkom štýle. Luís Suárez strelil hetrik, Lionel Messi pridal ďalšie dva góly, Arda Turan jeden a favorit zdolal Real Betis Sevilla na Camp Nou hladko 6:2.

21.08.2016 08:58
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Už po prvom polčase viedli domáci 3:1. Messi má za sebou po sklamaní v argentínskom drese na Copa América a následných obvineniach z daňových únikov náročné leto, čo však neovplyvnilo jeho hru. Súperov hneď na úvod novej sezóny La Ligy upozornil, že dokáže obdivuhodné veci. Obranu Realu Betis cvičil celých 90 minút, bol pri väčšine akcií svojho tímu. Raz skvele prihral, druhýkrát zasa vystrelil.

„Messi je neuveriteľný, skutočne je najlepší hráč na svete. Hru s ním si užívate,“ velebil svojho spoluhráča uruguajský kanonier Luís Suárez. „Ako fanúšik futbalu mám rád jeho hru. Keď však nastupuje proti nášmu tímu, nechcem, aby sme ho púšťali k takej dobrej hre. A dnes sa to stalo,“ uviedol kormidelník Realu Betis Gus Poyet.

Videozostrih zo zápasu FC Barcelona - Betis Sevilla.

Tím zo Sevilly síce v 20. min zásluhou Rubéna Castra odpovedal na vedúci zásah Ardu Turana, ale v 35. min Messi a o šesť minút neskôr Suárez upokojili domácich fanúšikov. „Barcelona do každého zápasu nastupuje v pozícii favorita. Dnes sme ukázali, prečo a najmä ako sme získali v minulých sezónach množstvo úspechov,“ poznamenal Suárez.

Ešte pred začiatkom sobotňajšieho súboja prevzali Messi s Andrésom Iniestom trofej za minulosezónny titul. Následne sa Iniesta, ktorý sa zotavuje zo zranenia nohy, vrátil na svoje miesto na tribúne. Barcelona nastúpila bez Neymara, ktorý v sobotu vybojoval s Brazíliou na Maracane olympijské zlato. V útoku pri Messim a Suárezovi ho skvele zastúpil Arda Turan.

V odvete meraní síl o Španielsky superpohár s FC Sevilla (3:0 a 2:0) sa presadil dvakrát a strelil aj úvodný gól novej ligovej sezóny.

„Turan je talentovaný hráč, môže hrávať v strede poľa i na hrote útoku. Teraz je hrotový útočník a skutočne mu to ide, čo potvrdzuje aj gólmi,“ zareagoval tréner Barcelony Luis Enrique. S barcelonským dresom sa v sobotu pravdepodobne rozlúčil brankár Claudio Bravo. Po zápase športový riaditeľ klubu Robert Fernández oznámil, že vedenie dosiahlo dohodu s Manchestrom City o predaji hráča.

V rámci La Ligy budú najväčšiu pozornosť tradične pútať súboje El Clásico medzi Barcelonou a Realom Madrid. Prvý sa uskutoční 4. decembra na Camp Nou, odveta 23. apríla na Štadióne Santiaga Bernabéua.

debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #fc barcelona #Lionel Messi