Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pogba prestúpil ako najdrahší hráč histórie, do United aj Slovák Fojtíček

Francúzsky reprezentant Paul Pogba sa stal najdrahším hráčom futbalovej histórie, z Juventusu Turín zamieril do Manchestru United za 105 miliónov eur.

09.08.2016 06:20 , aktualizované: 07:32
Paul Pogba Foto: ,
Paul Pogba ešte v drese Juventusu.
debata

Transfer v noci na utorok potvrdili prostredníctvom svojich oficiálnych webov oba kluby, výšku odstupného zverejnil ten turínsky a doplnil, že cifru môže ešte o päť miliónov zvýšiť prípadné naplnenie konkrétnych podmienok stanovených v zmluve. „Red Devils“ oznámili, že Pogba, ktorý v pondelok v zázemí najslávnejšieho manchesterského klubu úspešne absolvoval lekársku prehliadku, podpísal päťročný kontrakt s možnosťou predĺženia zmluvy o 12 mesiacov. Dvadsaťtriročný stredopoliar sa do United vrátil po štyroch sezónach v Juventuse. Pogba sa v momente zrealizovania prestupu stal najdrahším hráčom histórie, prekonal Walesana Garetha Bala (Tottenham Hotspur – Real Madrid / 101 mil. eur) aj Portugalčana Cristiana Ronalda (Manchester United – Real Madrid / 94 mil. eur).

„Som nadšený z návratu do United. Vždy to bol klub so špeciálnym miestom v mojom srdci, veľmi sa teším na spoluprácu s Josém Mourinhom. Užil som si uplynulé roky v Juventuse a mám niekoľko skvelých spomienok na tento veľkoklub s hráčmi, ktorých počítam medzi priateľov. Uvážil som však, že nastal čas návratu na Old Trafford. Toto je pre mňa ten správny klub na to, aby som dosiahol všetko, po čom vo futbale túžim,“ vyhlásil Pogba, citoval ho web jeho nového zamestnávateľa.

Do mužstva portugalského trénera Josého Mourinha už pred novým ročníkom Premier League pribudli Zlatan Ibrahimovič, Henrik Mchitarjan a Eric Bailly, Pogba je však najočakávanejším prírastkom. „Paul je jedným z najlepších hráčov na svete a bude kľúčovou postavou tímu United, ktorý tu chcem pre budúcnosť vybudovať. Je rýchly, silný, strieľa góly a hru číta lepšie než mnoho hráčov, ktorí sú oveľa starší ako on. Je mladý a bude napredovať; má šancu zapísať sa do srdca tohto klubu na najbližšie desaťročie aj dlhšie,“ skonštatoval 53-ročný kouč, ktorý v nedeľu v londýnskom Wembley priviedol United k prvej trofeji – získal anglický superpohár Community Shield po víťazstve 2:1 nad ligovým šampiónom Leicester City.

Zatiaľ čo v roku 2012 šiel neskúsený 19-ročný mladík do Turína za 800-tisíc libier (1 milión eur), teraz sa vracia do slávnejšieho manchesterského klubu 23-ročný líder francúzskej reprezentácie a jeden z najvyššie hodnotených stredopoliarov súčasnosti. Rodák z Lagny-sur-Marne Pogba získal v drese turínskej „starej dámy“ štyri tituly v talianskej Serie A, pridal po dva triumfy v národnom pohári aj superpohári. Na nedávnych ME vo vlasti prenikol s francúzskou reprezentáciou do finále, domáci výber v ňom podľahol Portugalčanom 0:1 po predĺžení.

Z Prešova na Old Trafford

Slovenský futbalový mládežnícky reprezentant do 17 rokov Alex Fojtíček prestúpil z Tatrana Prešov do slávneho anglického tímu Manchester United a stal sa prvým Slovákom v drese tzv. „červených diablov“.

„V prvom rade by som chcel v mene PAVLOVIC SPORTS zablahoželať Alexovi. Myslím si, že možnosť napredovania hráča či už po výkonnostnej alebo osobnostnej stránke bude pre Alexa na najbližšie obdobie vynikajúco zabezpečená. Dennodenný špecializovaný tréningový proces ako aj zdieľanie spoločných priestorov klubu s profesionálmi ako je Zlatan Ibrahimovič, David De Gea, Wayne Rooney alebo tréner José Mourinho budú obrovským prínosom pre Alexovu športovú kariéru. Alex bude pôsobiť v tíme do 18 rokov,“ uviedol v tlačovej správe hráčov agent Svetozár Pavlovič.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Paul Pogba #Machester United