Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho o príchode Pogbu: V ManUtd sa môže stať najlepším

Tréner anglického futbalového klubu Manchester United José Mourinho je presvedčený, že najnovší prírastok v jeho kádri, Francúz Paul Pogba, sa v tíme "červených diablov" môže vypracovať na svetového hráča číslo jeden.

08.08.2016 12:20
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Dvadsaťtriročný stredopoliar sa do United vráti po štyroch sezónach v Juventuse Turín. Taliansky klub Pogbovi povolil absolvovanie lekárskej prehliadky na pôde manchesterského klubu, „Red Devils“ o tom počas víkendu informovali jedinou vetou zverejnenou na svojej oficiálnej internetovej stránke. Medicínske vyšetrenie, ktorého termín nie je známy, je jednou z podmienok sfinalizovania rekordného prestupu – odstupné môže podľa AP napokon dosiahnuť približne 105 miliónov eur.

Pogba sa v momente zrealizovania prestupu stane najdrahším hráčom histórie, prekoná Walesana Garetha Bala (Tottenham Hotspur – Real Madrid / 101 mil. eur) aj Portugalčana Cristiana Ronalda (Manchester United – Real Madrid / 94 mil. eur). „Nemyslím si, že by v Reale boli nešťastní, keď kúpou Garetha Bala či Cristiana Ronalda prekonali dovtedajší prestupový rekord. Nie je to dôvod na smútok – je to dôvod byť hrdý,“ vyhlásil Mourinho a pokračoval: „Futbal je bláznivý a trh začal byť tiež. To, o čom si teraz myslíte, že je šialené, sa vám o tri roky bude zdať v poriadku.“

Do mužstva portugalského trénera Josého Mourinha už pred novým ročníkom Premier League pribudli Zlatan Ibrahimovič, Henrik Mchitarjan a Eric Bailly, Pogba však bude najočakávanejším prírastkom. „Konečne. Je úžasné, že taký dobrý hráč je odteraz s nami. Konečne sme ho získali,“ skonštatoval 53-ročný kouč, ktorý v nedeľu v londýnskom Wembley priviedol United k zisku anglického superpohára Community Shield po víťazstve 2:1 nad ligovým šampiónom Leicester City.

Zatiaľ čo v roku 2012 šiel neskúsený 19-ročný mladík do Turína za 800-tisíc libier (1 milión eur), teraz sa vracia do slávnejšieho manchesterského klubu 23-ročný líder francúzskej reprezentácie a jeden z najvyššie hodnotených stredopoliarov súčasnosti. Rodák z Lagny-sur-Marne Pogba získal v drese turínskej „starej dámy“ štyri tituly v talianskej Serie A, pridal po dva triumfy v národnom pohári aj superpohári. Na nedávnych ME vo vlasti prenikol s francúzskou reprezentáciou do finále, domáci výber v ňom podľahol Portugalčanom 0:1 po predĺžení.

„United je perfektný klub na to, aby Paula priviedol na úroveň, kde chce byť. Premier League je skvelé miesto, ak chcete byť najlepší na svete. Ak idete do Barcelony alebo Realu Madrid, máte problém – nemyslím si, že Lionel Messi a Cristiano Ronaldo vám to umožnia. Tu bude Paul v celosvetovo najsledovanejšej súťaži, ktorá je celkom úžasná, a bude v mužstve, ktoré chce priviesť Manchester United opäť na vrchol. Máme všetko, čo môže chcieť, a poznáme dôvody, pre ktoré sa chcel vrátiť. Peniaze môže dostať v akomkoľvek veľkom klube. Prichádza preto, lebo pozná klub, mesto, mnoho hráčov a chce byť dôležitou súčasťou tohto projektu. Snáď to všetko vyjde,“ uzavrel José Mourinho.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #José Mourinho #Paul Pogba