Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duda asi zakotví v Bundeslige, o Rusnáka je záujem v Serii A

Z predpokladaného transferu slovenského futbalového reprezentanta Ondreja Dudu na Apeninský polostrov napokon nemusí byť nič.

14.07.2016 15:04 , aktualizované: 16:10
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda v súboji s protihráčmi i vodou.
debata

Portál legia.sport.pl s odvolaním sa na žurnalistu Krzysztofa Stanowského referuje o tom, že 21-ročný stredopoliar Legie Varšava sa nachádza v Nemecku a bude sa usilovať o finalizáciu svojho prestupu do tamojšej najvyššej súťaže I. bundesligy.

Duda nastúpil v utorkovom prvom zápase svojho mužstva v rámci 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 na pôde bosnianskeho HŠK Zrinjski Mostar (1:1), v stredu trénoval s varšavským tímom, no vo štvrtok už chýbal. Podľa Stanowského je za jeho absenciou práve cesta do Nemecka. Nie je známe, o akého konkrétneho záujemcu ide; pred rokom nemecké médiá spájali Dudu s dvojicou Hamburger SV, FC Augsburg, podotkol web legia.sport.pl.

Počas ostatných týždňov sa zdalo, že úspešným v boji o služby slovenského záložníka bude taliansky ACF Fiorentina, predstaviteľom Legie sa podľa spomenutého zdroja nepozdávala prvá oficiálna ponuka. Záujem o Dudu prejavil aj nováčik tamojšej Serie A Delfino Pescara.

Sninský rodák Duda prišiel do varšavského klubu pred jarnou časťou sezóny 2013/2014 z MFK Košice za sumu mierne presahujúcu 300-tisíc eur. V drese Legie odohral 100 zápasov, v ktorých strelil 16 gólov. Je dvojnásobným víťazom tamojšej najvyššej súťaže aj národného pohára. Vlani v lete bol veľmi blízko k presunu do Interu Miláno, ale transfer na poslednú chvíľu nezrealizovali. Duda reprezentoval SR na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, na šampionáte raz skóroval.

Albert Rusnák ml. môže zakotviť v Bologni, hlásia Briti

Slovenský ofenzívny stredopoliar Albert Rusnák ml. z holandského futbalového klubu FC Groningen by mohol pokračovať vo svojej kariére v talianskej Bologni. Rusnák je objektom záujmu aj účastníka anglickej Premier League Watfordu, podľa webu The Daily Mail to momentálne skôr vyzerá na letný presun na Apeninský polostrov. Rovnaký zdroj dodal, že 22-ročného rodáka z českého Vyškova monitoruje na Britských ostrovoch aj Southampton a z talianskych tímov Empoli. Produkt Akadémie Manchestru City Rusnák junior je v krajine tulipánov dva roky: v lete 2014 prišiel do Cambuuru a po pol roku sa sťahoval k svojmu terajšiemu zamestnávateľovi, s ktorým podpísal kontrakt na tri roky. S Groningenom získal v sezóne 2014/2015 národný pohár KNVB Beker.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Ondrej Duda #Albert Rusnák ml.