Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duel Albánsko - Švajčiarsko môže ponúknuť prvý súboj bratov na ME

Futbalistov Albánska v sobotu proti Švajčiarsku čaká historicky prvý zápas na majstrovstvách Európy.

10.06.2016 14:30
Granit Xhaka Foto: ,
Granit Xhaka na švajčiarskom tréningu.
debata

V Lens môže tiež navyše prísť k premiérovému bratskému súboju na šampionáte, pretože nováčika turnaja reprezentuje Taulant Xhaka a Švajčiarsko jeho mladší súrodenec Granit.

„Pre našu rodinu to bude veľmi zvláštny zápas,“ citovali britské médiá čerstvú posilu Arsenalu Granita Xhaku. „Už sme to doma preberali, hrať proti sebe je to posledné, čo by sme si priali. Ale už sme proti sebe kedysi nastúpili, keď som bol v Bazileji a brat v Zürichu,“ dodal.

„Spomínam si, že to bol veľmi zvláštny pocit. Ale nedá sa nič robiť. Obaja sa na zápas tešíme, sme profesionáli, takže náš vzťah duel nijako neovplyvní,“ doplnil dvadsaťtriročný Granit a vysvetlil, prečo reprezentuje Švajčiarsko a jeho o dva roky starší brat Albánsko.

„Obaja sme sa narodili a vyrástli vo Švajčiarsku. V Albánsku som bol prvýkrát v dvanástich rokoch a odvtedy tam jazdím pravidelne za starými rodičmi,“ uviedol Granit. „Ale albánsky tím o mňa nikdy neprejavil záujem, zatiaľ čo Švajčiarsko áno. U brata to bolo opačne,“ vyhlásil.

„Najlepšie by bolo, keby sme po dvoch minútach vyleteli z ihriska. Potom by bolo všetko jednoduchšie,“ povedal Taulant. Rodinný rozkol však kvôli vzájomnému duelu nehrozí. „Rodičia budú priamo na štadióne a našťastie obaja majú dve ruky. Takže na jednej budú držať palce Švajčiarsku a na druhejAlbánsku,“ vyhlásil Granit Xhaka.

Švajčiarsko má na súpiske hneď päť hráčov s albánskymi koreňmi. Rovnaký počet albánskych futbalistov sa narodilo v krajine sobotňajšieho súpera a ďalší štyria pod Alpami strávili značnú časť detstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #švajčiarska futbalová reprezentácia #albánska futbalová reprezentácia #Taulant Xhaka #Granit Xhaka